Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.12.2019.

18:27

Komšija Tejlor sudi komšijama!

Sudijska komisija Premijer lige odredila je listu sudija za dva naredna kola.

Izvor: B92

Autor:B92

Komšija Tejlor sudi komšijama!
Photo by Jan Kruger/Getty Images

Najviše polemike izazovalo je imemovanje Entonija Tejora koji će suditi u derbiju Mančestera, koji je na programu u subotu od 18.30.

Ništa ne bi bilo neobično da 40-godišnji Tejlor nije iz okoline Mančestera, tačnije predgrađa Vitenšo, naselja u kojem živi veliki broj navijača Mančester junajteda.

To će možda smetati pristalicama "građana" mada je Siti prethodni put kada je Tejlor vodio derbi, u novembru prošle godine, slavio sa 3:1.

Generalni sekretar udruženja navijača Mančester sitija Kevin Parker, još prošle godine je rekao da imenovanje Tejlora nije dobra stvar.

"Zapanjen sam odlukom. Ne znam zašto Premijer liga i sudijsko telo dozvoljavaju sebi tako nešto. To će uticati pre svega na one koji ne razumeju rivalstvo dva kluba ili se to radi namerno, ignorišuć činjenicu da je on iz Mančestera. Negde usput svakako da će u njegovoj porodici biti onih koji podržavaju Siti ili Junajted. Zašto stavljati sudiju u takvu poziciju?" pitao se Parker.

Tejlor je takođe određen da u 15. kolu u utorak 3. decembra vodi susret između Kristal Palasa i Bornmuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve