"Napadnuti smo prljavim oružjem, pojedinci da ostave lični animozitet po strani"

Fudbalski klub Radnički najoštrije osudio je "pokušaje pojedinih medija" da, kako piše u saopštenju, "unize" pobedu nad Javorom sa 7:0 i naruše ugled i čast.

SVIzvor: B92, Beta
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kako je u saopštenju kluba ocenjeno, od kada je Radnički počeo da ostvaruje odlične rezultate u poslednjih nekoliko godina vodi se kontinuirana kampanja da se omalovaži svaki njihov rezultat, a već je postalo uobičajno da se posle svake pobede Radnčkog u medijima poturaju razne neistine, i to se desilo i sada.

"Opet se pokazalo da ono što pojedinci ne mogu da oproste Radničkom je pobeda i uspeh. Pitamo sve kako je moguće da neko tvrdi da se može namestiti da neko postigne, odnosno primi sedam golova na jednoj utakmici? Da li je i Crvena zvezda namestila meč sa Bajernom iz Minhena? Pitamo se da li je trebalo da na 3:0 kažemo našim fudbalerima da ne igraju napadački jer će nas neko optužiti za nameštanje rezultata", navodi se u saopštenju Radničkog.

Dodaje se da je zlonamerno i neozbiljno od pojedinaca da tvrde da je neko uticao na konačan ishod, s obzirom na to da je Radnički dao sedam golova iz igre, bez penala ili crvenog kartona za protivnika.

"Napadnuti smo prljavim oružjem i to od onih koji na terenu nisu mogli da nam daju jedan gol. Radnički je u svakom slučaju svoj kvalitet pokazao na terenu, a onima koji ne vole Radnički koji pobeđuje ostavljamo da se koriste prljavim sredstvima jer samim tim i sportskoj javnosti pokazuju ko su oni. Naravno da je najlakše za sve u Ivanjici da zbog rezultatskog debakla odgovornost traže u 'višoj sili', umesto u svojim redovima, ali to ne opravdava pojedine medije koji su na tendenciozan način taj nesumnjivi neuspeh Javora iskoristili kako bi se opet obračunali sa Radničkim, bez navođenja bilo kakvih činjenica", piše u saopštenju niškog kluba.

"Nedavno je Javor izgubio od Partizana sa 6:2, ali nije reagovao na ovakav način, što nameće pitanje da li njima smeta samo kada se gubi od kluba sa juga Srbije?", dodaje se.

Radnički je ocenio da se "kvalitetan fudbal igra i na jugu Srbije i da sa tom činjenicom moraju da se pomire svi i da prekinu da nas optužuju za sve i svašta".

"Smatramo da selektivnost i zlonamernost u izveštavanju sa ove, ali i sa drugih utakmica, pre svega nanosi štetu srpskom fudbalu", navodi Radnički u saopštenju.

Klub iz Ništa je od medija tražio da se "ponašaju u skladu sa profesionalnom etikom i da pojedinci svoj lični animozitet prema tom klubu ostave po strani i da objektivno izveštavaju o nama".

strana 1 od 2 idi na stranu