Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.12.2019.

14:30

Partizan rutinski do pobede u Šapcu

Fudbaleri Partizana pobedili su Mačvu na gostovanju rezultatom 2:0 u 18. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Partizan rutinski do pobede u Šapcu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je ostvario treći trijumf u nizu u Superligi i ostavili Mačvu zakucanu za dno tabele sa pet bodova.

Crno-beli dobro su odreagovali posle tragičnog ispuštanja pobede u Alkmaru u pretposlednjem kolu Lige Evrope, u četvrtak.

Izabranici Sava Miloševića mogli su i ubedljivije da pobede superligaškog "fenjeraša", ali nisu iskoristili brojne prilike koje su stvorili.

Imali su crno-beli terensku dominaciju tokom svih 90 minuta meča i golman Stojković je samo u par navrata bio primoran da odreaguje.

Iako je meč počeo dosta sporo prvi gol viđen je u ranoj fazi utakmice. U 16. minutu Asano je iskoristio jednu od mnogobrojnih prilika.

Golu Asana prethodio je šut Sadika, čiju loptu nije najsrećnije zaustavio golman Puletić, pa se ona odbila do Japanca koji je bio sam ispred gola protivnika.

Do kraja poluvremena ritam je usporio, a crno-beli su držali loptu i čekali grešku protivnika.

Mačva je verovatno najbolju priliku na meču imala u 37. minutu kada je Aščerić odlično zahvatio loptu glavom. Stojković je drugi put imao kontakt sa loptom na meču i odreagovao odlično.

Meč ste mogli da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Drugo poluvreme se nije igralo u mnogo bržem ritmu nego u prvom, a sve je izgledalo isto – Partizan je držao loptu u svojim nogama ne dopuštavši Mačvi ni da pripreti.

Drugi gol desio se u 70. minutu kada je Urošević iskoristio svoju treću priliku na meču.

Posle jednog brzo izvedenog prekida Stevanović je centrirao, a levi bek gostiju naleteo na loptu i šutirao izuzetno precizno za 0:2.

Mačva je mogla do gola vrlo lako u 83. minutu kada je Milosavljević imao priliku da izađe jedan na jedan sa Stojkovićem, ali ga je zaustavio sudija Grujić koji je svirao ofsajd.

Ispostavilo se da je njegov pomoćnim napravio veliku grešku i da Milosavljević nije bio ni približno u ofsajdu, pa do kraja meča nije viđena ni jedna situacija vedna pomena.

U narednom kolu Partizan dočekuje Napredak, a Mačva će ugostiti Javor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve