Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2019.

23:00

Ajaks na vrhu tabele – Tadić asistent, Forsberg "ubio" Benfiku

Fudbaleri Ajaksa lako su pobedili Lil rezultatom 3:0 na gostovanju u pretposlednjem, petom kolu grupne faze Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Ajaks na vrhu tabele – Tadić asistent, Forsberg
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Ajaks je ovom pobedom ostao na čelu grupe H sa 10 osvojenih bodova ispred Čelsija i Valensije koji imaju po 8 i remizirali nešto ranije u toku dana.

Prvi gol su "Kopljanici" postigli već u drugom minutu, kada je posle jedne lepe akcije sa desnog boka Dušan Tadić uposlio Hakima Zijeha koji nije imao težak zadatak i doveo Ajaks do vođstva već u drugom minutu.

Do kraja prvog četrdesetpetominutnog perioda nije bilo više golova, a odmah na startu Noa Lang je zbog povrede morao da napusti teren, pa ga je zamenio Zakaria Labjad.

Desetak minuta potom, Ajaks je udvostručio prednost, kada je Hakim Zijeh (strelac prvog gola) uposlio Kvinsi Promisa i ovaj uspeo da savlada golmana Manjana i na semaforu je pisalo 2:0.

Ajaks je uspeo da postigne i treći gol, kada je Tadić petom fenomenalno proigrao Zijeha, ali je VAR poništio taj pogodak i rezultat se ipak nije promenio. Do kraja susreta nije bilo golova, pa je Ajaks trijumfom ostao na čelu svoje grupe.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Fudbaleri Benfike ispustili su veliku prednost od 2:0 pa su se tako ovim remijem (konačan rezultat 2:2) oprostili od igranja u elitnom takmičenju.

Benfika je povela već u 20. minutu, kada je Pici bio strelac, pa su portugalski gosti imali gol prednosti posle ujednačenih 45 minuta. U nastavku je Razenbal zaigrao dosta bolje, ali je Karlos Vinisijus kaznio njihove promašaje u 59. minutu i doneo Benfiki veliku prednost, pa su je svi videli u borbi za nokaut fazu u poslednjem kolu.

Fudbaleri Lajpciga uputili su čak 17 šuteva na gol Benfike (ukupno 24) u drugom poluvremenu, a do prvog gola su došli tek u sudijskoj nadoknadi, kada je Emil Forsberg realizovao jedanaesterac u 91. minutu utakmice.

Nastavio je domaćin da napada, nisu se predavali, pa je tako u 6. minutu sudijske nadoknade Timo Verner sjajno pronašao Emila Forsberga i ovaj po drugi put postigao pogodak, koji je pogurao Lajpcig ka nokaut fazi, a Benfiku ka ponoru.

Lajpcig je trenutno prvoplasirani tim grupe G sa 10 osvojenih bodova, po 7 imaju Zenit i Lion, dok je Benfika poslednjeplasirana sa 4 boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve