Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.11.2019.

10:26

"Ni Mančestera se nismo plašili, najbitniji meč od kada sam u Partizanu"

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da je utakmica sa AZ Alkmarom najvažnija od kada je on na klupi crno-belih.

Izvor: MT

Autor: MT

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vicešampion Srbije mora da pobedi holandskog predstavnika ukoliko želi da ostane u igri za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

"Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo. Imali smo dva dana više nego što je uobičajeno. Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu. Očekuje nas meč protiv izuzetno ozbiljnog i teškog protivnika. Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi, a ni javnost nisu bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet. Bez obzira na to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji ce odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani", rekao je Milošević novinarima na areodromu "Nikola Tesla".

AZ Alkmar duel sa beograndskim crno-belim dočekuje posle serije od šest trijumfa i gol razlikom od 24:0, a MIlošević je istakao da se njegovi igrači ne plaše rivala.

"Ni ja ne verujem da se moji momci plaše, nismo se uplašili ni Mančestera. Imamo poštovanje ka protivniku. Njihovi rezultati pozivaju na oprez. Pokazuju da ukoliko se malo opustimo imaćemo problem. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat", dodao je Milošević.

Milošević je uporedio važnost meča sa norveškim Moldeom, kada je izboren plasmanu LE, sa onim koji njegov tim očekuje sutra.

"Igranje u Partizanu podrazumeva pritisak. Ova utakmica sudbinski nije toliko bitna kao duel protiv Moldea. Taj meč imao je finansijski motiv, dok duel sa AZ Alkmarom obezbeđuje mogućnost nastavka takmičenja u Evropi. Sa druge strane i to bi obezbedilo dodatnu finansijsku stabilnost. Veoma je bitna stvar da nastavimo da rastemo kao tim, a da bismo nastavili moramo da igramo utakmice protiv velikih klubova. U tom smislu je ovo najbitniji meč za Partizan", zaključio je Milošević.

Holanđani su trenutno drugoplasirani tim u grupi sa osam bodova, iza Junajteda, dok je Partizan treći na tabeli sa četiri boda.

Meč između fudbalera Az Alkmara i Partizana igra se u četvrtak od 18.55 u Hagu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve