Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.11.2019.

19:30

Borjan ostavljen na vetrometini, debakl Zvezde!

Fudbaleri Crvene zvezde su doživeli težak poraz u petom kolu Grupe B Lige šampiona od minhenskog Bajerna rezultatom 6:0.

Izvor: SV

Autor: SV

Borjan ostavljen na vetrometini, debakl Zvezde!
(Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Izabranici trenera Vladana Milojevića su bili potpuno inferiorni tokom celog meča, osim uvodnih minuta u prvom i drugom poluvremenu kada su pokušavali visokim presingom da dođu do šanse da ugroze golmana Manuela Nojera.

Utakmicu je obeležio poljski reprezentativac Robert Levandovski, koji je postigao četiri gola za 14 minuta u drugom poluvremenu, jedan pogodak mu je poništen u prvom delu meča, a propustio je i veliku priliku kada se našao "1 na 1" sa čuvarom mreže Zvezde Milanom Borjanom.

Upravo je kanadski reprezentativac bio zaslužan što je Bajern na poluvremenu imao prednost od samo 1:0, pošto je upisao čak pet odbrana i sprečio da se katastrofa dogodi već u prvih dvadesetak minuta.

Ipak, Borjan nije mogao nikako da reaguje u 14. minutu kada je Bajernu prednost doneo Leon Gorecka, fantastičnim udarcem glavom posle centaršuta Felipea Kutinja.

Vezni fudbaler se našao između dvojice centralnih defanzivaca Zvezde Miloša Degeneka i Nemanje Milunovića, koji su stajali kao ukopani i nisu ni pokušali da spreče udarac protivničkog igrača.

Tandem štopera Zvezde se nalazio na velikim mukama, najpre je Milunović dobio žuti karton već u šestom minutu, da bi svega minut kasnije Degeneku lopta prošla ispod noge i stigla u posed Levandovskog koji nije iskoristio šansu da se upiše u strelce.

Tandem štopera Zvezde se nalazio na velikim mukama, najpre je Milunović dobio žuti karton već u šestom minutu, da bi svega minut kasnije Degeneku lopta prošla ispod noge i stigla u posed Levandovskog koji nije iskoristio šansu da se upiše u strelce.

Do 20. minuta je Bajern uputio čak deset udaraca u gol Zvezde, koja je u svojim statističkim kolonama imala upisane samo prekršaje, žute kartone i odbrane Borjana.

Tek u 27. minutu su defanzivci Zvezde uspeli prvi put da zaustave Levandovskog, kome je u 40. poništen pogodak pošto je prethodno Korentan Toliso igrao rukom.

Na poluvremenu je odnos u posedu lopte bio 72:28, a Zvezda nije imala nijedan šut ka golu Manuela Nojera.

I drugo poluvreme su fudbaleri Zvezde dobro otvorili, ali je svaka nada da će se dogoditi čudo nestala u 52. minutu, kada je sudija Bjorn Kujpers dodelio jednaesterac Bajernu.

Degenek je klizećim startom pokušao da spreči nalet Levandovskog, ali ga je lopta pogodila u ruku kojom je pokušao da se osloni, što je Poljak iskoristio i započeo svoju seriju.

Između dva gola napadača Bajerna zabeležen je i šut Alekse Vukanovića, da bi potom Levandovski bio precizan u 60, 64. i 67. minutu.

Do kraja meča je Zvezda imala priliku preko Mirka Ivanića, u 87. minutu je zahvaljujući njemu upisan i prvi udarac u gol protivnika, ali je tačku na meč stavio Toliso, golom u 89. minutu.

Vredi još jednom istaći da je Borjan odigrao sjajnu utakmicu, uprkos primljenih šest golova, pošto je upisao čak deset odbrana.

Na kraju, odnos u posedu lopte je bio 72:28, a nemački gigant je bio dominantan u svim statističkim parametrima, dok igrači Zvezde ni u jednom trenutku nisu delovali kao kadri da iole ugroze protivnika pred 44.118 navijača na stadionu "Rajko Mitić".

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1372 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve