Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.11.2019.

12:48

Binić: Nije važno koja je sila ispred tebe, već šta braniš!

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić je u razgovoru za Prva TV rekao da Bajern može da se pobedi samo ako se odigra maksimalno dobro.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Binić: Nije važno koja je sila ispred tebe, već šta braniš!
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Binić je bio deo tima crveno-belih koji su 1991. godine u dvomeču nadigrali Nemce i plasirali se u finale Kupa šampiona u kom su kasnije trijumfovali protiv Olimpika u Bariju.

Binić kaže da je taj meč od pre 28 godina bio značajan za celu družavu.

"Bila je to vrlo bitna utakmica za Crvcenu zvezdu, za ceo naš narod, za celu Jugoslaviju. Mi smo želeli pobedu, radili na tome, dali smo sve od sebe i to nam se vratilo kroz rezultat", izjavio je Binić, dodavši da su za taj trijumf jednako bili bitni i "glava" i "noge".

On je imao i savet kako izabranici trenera Vladana Milojevića treba da odigraju da bi ostvarili pobedu.

"Ovo je utakmica od velikog značaja. Iz kog razloga? Dva ili tri su razloga. Danas branimo svetinju, nije bitno kojoj sili se suprotstavljaš, važno je šta braniš. Igrači moraju da daju maksimum, tih 90 minuta da pokažu da u Srbiji postoji fudbal i da se još igra fudbal".

"Mislim da jedino tako možemo da postignemo dobar rezultat. Ako nemaš taj deo, a želiš da pobediš, neće ići. Momci igraju na svom terenu, pred publikom koja je možda i najbolja u Evropi, sve je na njihovoj strani. Samo da daju maksimum i ispoštuju što trener traži od njih", poručio je Binić.

Šta je još rekao pogledajte u priloženom video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve