Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.11.2019.

09:28

Kutinjo: Miler i ja smo dobar tandem, Flik je podigao atmosferu u ekipi

Fudbaleri Crvene zvezde i Bajerna od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" igraju utakmicu petog kola B grupe Lige šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kutinjo: Miler i ja smo dobar tandem, Flik je podigao atmosferu u ekipi
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Bajern je u Beograd stigao kao veliki favorit a jedan od onih koji će najverovatnije započeti utakmicu je i Felipe Kutinjo.

Brazilac koji letos na "Alijanc Arenu" stigao na pozajmicu iz redova Barselone, kaže da je trener Hans Diter Flik uneo izvesne inovacije u igru Bajerna, pre svega na taktičkom planu.

"Pokušao sam da opravdam poverenje trenera Flika. Tim igra zaista dobro u poslednje vreme, obako kako naš trener želi. Presing bez lopte je veoma važan za njega. Veoma rano zatvaramo protivničke igrače što im uzrokuje dosta problema. Nismo očekivali da tako brzo budemo dobri i na tom planu. Te promene su uglavnom taktičke prirode ", kaže Kutinjo.

On kaže i da je impresioniran Flikovim veštinama u komunikaciji sa igračima.

"Čak i dok je bio pomoćni trener bio je vepoma dobar sa nama i to daje sada rezultat. Ima talenat da učini da se svaki igrač oseća važnim delom tima. To na prvi pogled ne izgleda da je tako bitno, ali je u suštini osnova svega što radimo na terenu. Atmosfera u timu mora da bude dobra i ona je zaista takva u Bajernu", uverava Kutinjo.

Kaže i da mu prija da igra u tandemu sa Tomasom Milerom.

"Uvek sam pričao da možemo dobro da funkcionišemo. On je sjajan igrač, neko ko je veoma bitan za Bajern. Ima sve, talenat, iskustvo. Ja imam svoje, on svoje kvalitete i zajedno ih kombinujemo za uspeh Bajerna", zaključio je Brazilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve