Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.11.2019.

16:09

Bivši predsednik Ostersunda se žalio na zatvorsku kaznu

Bivši predsednik švedskog fudbalskog kluba Ostersund Danijel Kindberg žalio se na kaznu od tri godine zatvora koju je dobio za teška finansijska krivična dela.

Izvor: SN

Autor: SN

Bivši predsednik Ostersunda se žalio na zatvorsku kaznu
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Danijel Kindberg je 5. novembra osuđen na tri godine zatvora.

Zabranjeno mu je da se pet godina bavi biznisom i naloženo mu je da plati odštetu, nakon što je proglašen krivim za ubacivanje više miliona švedskih kruna poreskih obveznika u klub.

U šemi su učestvovale još dve osobe i tri kompanije. Jedna od njih bila je stambena korporacija opštine Ostersund, čii je Kindberg bio izvršni direktor.

Kindberg je po izricanju presude najavio žalbu i opisao kaznu kao "pravni skandal".

Njegov advokat rekao je da je žalba podneta ove nedelje i da će najverovatnije biti saslušana sledeće godine pred Apelacionim sudom u Sundsvalu.

Ostersund neće biti kažnjen. Za vreme Kindbergovog mandata, Ostersund je od amaterskog ranga 2011. godine, ušao u prvu ligu Švedske 2015, a dve godine kasnije osvojio je Kup.

Ostersund se 2017. godine plasirao u Ligu Evropa i stigao do nokaut faze, gde je izgubio od Arsenala, uprkos tome što je na Emirejtsu švedski klub pobedio sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve