Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2019.

18:30

Tumbaković: Srbija u ovom trenutku teško da ima bolje

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da ne treba biti prestrog prema igračima.

Izvor: PT

Autor: PT

Tumbaković: Srbija u ovom trenutku teško da ima bolje
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Ne bih bio tako strog, ipak su to naši reprezentativci. Treba im dati šansu. Ovo je jedna od boljih utakmica kada je nagoveštaj u pitanju. Ostavio bih te momke da rade i napreduju, ostanu u tonusu forme do marta i da najveću grupu eksploatišemo za baraž", rekao je Tumbaković novinarima posle utakmice, upitan da li je razočaran igrom pojedinaca i da li su neki pokazali da im nije mesto u reprezentaciji.

Srbija je igrala nerešeno 2:2 sa Ukrajinom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nije se plasirala kroz kvalifikacije i pokušaće da kroz baraž Lige nacija ode na kontinentalni šampionat.

Reprezentacija do baraža neće imati novo okupljanje, a Tumbaković je naveo da je Savez tu nemoćan.

"Ne postoji mogućnost (da se okupimo pre toga). Drage volje bih da imam svakodnevno ekipu na raspolaganju. Tu su Savez i reprezentacija potpuno nemoćni. Ima samo tih pet termina godišnje i to je to", kazao je Tumbaković.

Po njegovim rečima, igrači koji su u timu su najbolji koje Srbija ima. Upitan da li je problem u veznom redu, odnosno sporosti, on je rekao: "Ne znam gde biste pronašli neke druge. Tražimo, istražujemo... Kada je svaki deo tima u pitanju. Srbija ovog momenta teško da ima nešto bolje".

Ukrajinske medije je zanimalo Tumbakovićevo mišljenje o reprezentaciji te zemlje, a on je rekao da ona nije slučajno prva u grupi i da ima lepu perspektivu na Evropskom prvenstvu.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Norveške 26. marta u Oslu. Finale će se igrati četiri dana kasnije, a protivnik kao i ko će biti domaćin tog duela biće naknadno poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve