Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.11.2019.

13:50

Pantelić dobio značku UEFA: "Imao sam privilegiju da pričam sa Figom, Savićevićem..."

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić boravio je u Nionu kao član Fudbalskog komiteta.

Izvor: LN

Autor: LN

Pantelić dobio značku UEFA:
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pantelić je razmatrao načine kako da fudbal u budućnosti bude još zanimljiviji i atraktivniji.

Vedete evropskog fudbala govorile su o mnogo stvari, ali je najveći deo vremena bio utrošen u debati o kontroverznoj VAR tehnologiji.

"Govorilo se o VAR sistemu, transferima igrača, kvoti stranaca, odlasku mladih fudbalera u inostranstvo... Dakle, o temama koje itekako utiču na kvalitet i dalji razvoj najpopularnije igre na svetu. Naravno da je svako od nas izneo svoj stav i imao određene sugestije, ali će završna reč pripasti izvršnim organima evropske Kuće fudbala. Zadatak ovog Komiteta je da pažljivo sagleda sve aspekte i da ljudima koji donose odluke predloži inovacije i određene korekcije u Pravilima fudbalske igre. Imao sam ogromnu privilegiju da svoja mišljenja sučelim sa asovima poput Luiša Figa, Dejana Savićevića, Emilija Butragenja, Moline, Albertinija i oduševljen sam načinom na koji su me prihvatili kao novog člana jedne od najuticajnijih komisija UEFA", kazao je Pantelić.

Pantelić je letos postao član Fudbalskog komiteta, a u znak prijema u odabrano društvo, predsednik ovog tela Levan Kobijašvili uručio mu je značku UEFA.

"Sa Levanom sam se svojevremeno za malo mimoišao u Herti. On je 2009. godine stigao iz Šalkea, baš u trenutku kada sam ja odlazio u Ajaks. Reč je o fudbaleru koji je obeležio jednu epohu gruzijskog fudbala i koji je ostavio dubok trag u Bundesligi. Nije slučajno dobio poverenje čelnih ljudi UEFA da vodi ovu preozbiljnu Komisiju. Sa Figom sam tokom sastanka imao slične poglede na fudbal, a u pauzi smo komentarisali nastupe Portugala i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kaže da je pratio većinu naših utakmica i svestan je da smo zbog poraza u Ukrajini doveli sebe u nezavidnu situaciju. Nije prijatno kada zavisite od tuđeg rezultata i znate da vam pobeda ne znači ništa ukoliko na drugoj utakmici ne dođe do neke senzacije", dodao je bivši napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve