Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2019.

16:03

Apel FSS-a navijačima: Imajte u vidu da smo pod uslovnom kaznom UEFA

Fudbalski savez Srbije apelovao je na navijače da u utakmici protiv Ukrajine navijaju fer i sportski.

Izvor: SN

Autor: SN

Apel FSS-a navijačima: Imajte u vidu da smo pod uslovnom kaznom UEFA
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

FS je podsetio da je pod uslovnom kaznom Evropske fudbalske unije (UEFA) i da svaki naredni prekršaj znači i oštrije sankcije.

Srbija u nedelju od 15 časova dočekuje Ukrajinu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

FSS je naveo da će kapije stadiona biti otvorene tri sata pre početka meča i pozvao navijače da dođu na vreme, kao i da se ponašaju u skladu sa zakonom o pravilima ponašanja na sportskim priredbama i postupaju po nalozima redarske službe.

"Posebno ističemo da je zabranjeno unošenje predmeta koji mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira, povređivanja ostalih posetilaca, bilo kakvih vrsta pisanih transparenata ili parola (na platnu) sa porukama bilo koje sadržine, kao i pirotehničkih sredstava", navodi se u saopštenju FSS-a.

Kako se dodaje, na stadion se mogu uneti isključivo zvanična obeležja Republike Srbije.

"Molimo sve navijače koji dođu na stadion da imaju u vidu sa smo pod uslovnom kaznom Uefa i da svaki sledeći prekršaj rizikuje još oštrije sankcije. Stadion je mesto popularizacije sporta, a ne mesto širenja bilo kakvih drugih poruka",
zaključuje se u saopštenju FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve