Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.11.2019.

19:30

Sadik hvalio Miloševića "Gazeti", otkrio koliko veliko srce ima

Zahvaljujući sjajnim igrama u Partizanu, italijanski mediji setili su se Umara Sadika.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Sadik hvalio Miloševića
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nigerijac je letos stigao u Humsku na pozajmicu iz Rome, koja nije uspela da ga "razigra" šaljući ga na pozajmice po Apeninima ali i u Holandiju i Škotsku.

Međutim, 10 golova i 9 asistencija u crno-belom dresu je privuklo pažnju "Gazete delo sport".

"Cilj mi je u Srbiji, a srce u Rimu", počeo je Sadik intervju za prestižni milanski dnevnik, "Ovde imam kontinuitet igara koji mi je nedostajao. Na srpskom jeziku sam naučio nekoliko reči, poput "dodaj", "čovek" i slično, ali uglavnom komuniciram na engleskom".

Sadik je posebno pohvalio trenera Partizana Sava Miloševića.

"Savi sve dugujem. On ne priča mnogo, ali me savetuje, pomaže mi u svakodnevnom životu. Ne dozvoljava da se osećam usamljeno", kaže Nigerijac.

Važnu ulogu u njegovom životu igra prijatelj iz domovine Nura Abdulahi, koji je zbog problema sa srcem morao da napusti fudbal u 21. godini.

"Nura i ja smo došli u Speciju, a u koferima smo imali samo letnje košulje jer je u Nigeriji uvek vruće. Nismo bili navikli na hladnoću. Pravi mi društvo u Srbiji. On je bio fenomenalan, snažan. Uvek smo igrali zajedno, od Rome do Peruđe. Kada je prestao da igra, prestao je i da ide na stadion. Pati kada gleda utakmice. Sada se oporavlja, ispunjavam svoj san i za njega", kaže Sadik.

Italijanima je pričao i o beogradskom "večitom" derbiju.

"Kada igraju Partizan i Zvezda navijanje je neverovatno glasno, ne čujem ni saigrače šta mi kažu", zaključuje Nigerijac.Sadik je 2014. kao 17-godišnjak stigao uz rodne Abudže u Speciju, da bi u Romu prešao dve godine kasnije. "Vučica" ga je slala na pozajmice u Bolonju, Torino, Bredu, Rendžerse i Peruđu, pre Partizana prošlog leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve