Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.11.2019.

21:34

Crnogorski san – od sedme lige do Vemblija za 365 dana

Reprezentacija Crne Gore u četvrtak gostuje Engleskoj na čuvenom Vembliju, a ostrvskim medijima je od "sokolova" najinteresantniji golman debitant.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Crnogorski san – od sedme lige do Vemblija za 365 dana
Photo by Malcolm Couzens/Getty Images

U pitanju je mladi Matija Šarkić, 22-godišnji golman Aston Vile koji trenutno brani na pozajmici za škotskog prvoligaša Livingston.

Šarkić je rođen u engleskom gradu Grimzbi. Majka mu je Engleskinja, a otac Bojan je crnogorski diplomata pa je porodica živela u Briselu, gde je Šarkić kao dete branio za Anderleht.

Pre manje od godinu dana debitovao je kao senior na pozajmici u engleskom sedmoligašu Stratfordu, a njegov debi gledalo je samo 258 ljudi, prenosi portal Klix.

Samo godinu dana kasnije biće pred 90.000 gledalaca na čuvenom Vembliju. Iako je imao pravo nastupa za Belgiju, Šarkić je odlučio da igrati za Crnu Goru za koju je nastupao u svim omladinskim kategorijama.

"Osećam se jednim delom kao Belgijanac, ali Crna Gora je ipak moja zemlja. Igrao sam mnogo mečeva za mlade reprezentacije i nadam se debiju protiv Engleske. Bio sam već jednom na Vembliju, ali 2010. godine kao navijač Crne Gore. Igranje u nižim ligama mi je pomoglo da očvrsnem. Na početku mi je bilo teško, ali su me iz Aston Vile uveravali da je to pravi put",
rekao je Šarkić.

Golman je 2015. došao u Aston Villu, a ove sezone je u Škotskoj za Livingston debitovao protiv velikog Seltika kada je upisao čak i asistenciju za gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve