"Spremam ekipu kao da je ovo jedina utakmica"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da se ekipa sprema za Luksemburg kao da je to jedina utakmica.

SVIzvor: B92, Beta
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je istakao i da će biti vremena za pripremu za Ukrajinu posle toga.

"Spremamo se za Luksemburg kao da je to jedina utakmica u ovom ciklusu. Tako spremam ekipu. Kada se to završi imaćemo sasvim dovoljno vremena da se spremimo i za utakmicu koja je u nedelju", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srpski nacionalni tim će u četvrtak igrati protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije čeka kiks Portugala, a pre toga mora da ostvari pobede u svojim duelima, prvo sa Luksemburgom, a potom i Ukrajinom da bi se kroz kvalifikacije plasirala na kontinentalni šampionat.

"Igramo za reprezentaciju svoje države i moramo na svakoj utakmici da razmišljamo o pobedi. Verujem da moramo da iniciramo nešto što može da probudi nadu. Svaki rezultat bez našeg rezultata nema težinu. Hajde da završimo Luksemburg i onda ćemo da se motivišemo da završimo i drugu utakmicu, a sve ostalo je bonus", kazao je Tumbaković.

Selektor srpskog nacionalnog tima je istakao da nema dilemu kada je u pitanju sastav koji će izvesti na terenu.

Upitan je šta se promenilo u odnosu na utakmicu sa Luksemburgom iz septembra.

"Ništa se značajno nije promenilo, osim što smo dodatno skautirali Luksemburg. Nema promena što se tiče njihovog sastava i načina igre. Moramo da budemo koncentrisani tokom cele utakmice", kazao je Tumbaković.

Utakmica Srbija - Luksemburg igraće se sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

strana 1 od 2 idi na stranu