Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.11.2019.

09:36

Nemci pišu, Pep od leta opet na klupi Bajerna?

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola mogao bi ponovo da postane trener Bajerna.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nemci pišu, Pep od leta opet na klupi Bajerna?
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Kako prenosi dnevnik "Bild", španski stručnjak je prvo ime na listi potencijalnih želja minhenskog kluba pošto je Niko Kovač nedavno smenjen.

Nemački list prenosi i da su uz Gvardiolu kandidati i Erik ten Hag iz Ajaksa i Tomas Tuhel iz Pari Sen Žermena, ali da je bivši trener Barselone najbliži promociji.

Doduše, u Minhenu bi morali da sačekaju kraj sezone i Gvardiolu angažuju od leta.

Njemu ugovor sa prvakom Engleske ističe 2021. godine i čelnici Bajerna čine sve da ga ubede da se vrati, četiri godine pošto je napustio kormilo prvaka Nemačke.

"Bild" takođe prenosi da je Gvardiola pre nekoliko meseci posetio trening centar Bajerna i razgovarao sa čelnicima kluba. I dalje poseduje stan u centru grada i list konstatuje da se njegovoj porodici ne dopada život u Mančesteru, pa su se supruga i deca vratili u Španiju.

Takođe, čelnici Bajerna su ubeđeni da Gvardiola nije srećan u Mančester sitiju gde je prekršio svoje ranije pravilo da je ostao duže od tri godine tokom kojih, kako je želeo, nije osvojio Ligu šampiona.

Španski stručnjak je za tri godine u Bajernu osvojio sedam trofeja, ali nije uspeo takođe da se domogne pehara Lige šampiona, pošto je tri puta zaustavljen u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve