Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.11.2019.

09:20

Sterlinga "savladale emocije" pa napao Gomesa – izbačen iz reprezentacije Engleske

Napadač Mančester Sitija Rahim Sterling odstranjen je iz reprezentacije Engleske zbog napada na saigrača Džoa Gomesa, potvrdio je Fudbalski savez Engleske (FA).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Sterlinga
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Sterling je u trening kampu nacionalno tima fizički nasrnuo na Gomeza dva dana posle poraza Sitija u Liverpulu (3:1), gde su se baš njih dvojica sukobili na terenu u finišu utakmice.

Selektor Geret Sautgejt izjavio je da klupski rivalitet ne sme da bude iznad interesa "Tri lava".

"Jedan od najvećih izazova za nas je bio baš da osvojimo rivalitet u klubovima sa reprezentacijom. Nažalost, emocije su još uvek sveže. Sada je najvažnije da se fokusiramo na Crnu Goru",
rekao je Sautgejt.

Nakon incidenta oglasio se i Sterling na svom Instagram profilu porucivši da nikada nije bio sklon incidentima, ali da su ga sada nadjačale emocije.

"Džo i ja smo razmenili neke reči i moramo da nastavimo dalje. Poznato je koliko emocija ima u sportu i moram da priznam da su me savladale. Mi smo dobri i obojica razumemo da za pet ili 10 sekundi sve može da se desi. Moramo napred, a ne da prave težu stvar nego što je sada", napisao je Sterling.

Engleska u četvrtak dočekuje Englesku u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Ostaje pitanje da li će zvezda Sitija biti u sastavu za put u Prištinu i meč sa tzv. Kosovom u poslednjoj utakmici kvalifikacija za EURO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve