FSS – portreti u čast ikonama srpskog fudbala

Prostorije Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi od ponedeljka su oplemenjene portretima fudbalera koji su obeležili istoriju srpskog reprezentativnog fudbala.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: FSS/Nebojša Petrović
Foto: FSS/Nebojša Petrović

Specijalna mesta na zidovima ispred svlačionice pripala su rekorderima po broju golova i nastupa u državnom timu.

Tako su se u društvu vedeta srpskog fudbala našli i aktuelni reprezentativci koji još uvek imaju priliku da poboljšaju svoj skor i napreduju na večnoj listi.

Podestimo da su u izjavama za sajt FSS, Aleksandar Kolarov i Aleksandar Mitrović u nekoliko navrata naglasili da se ne opterećuju individualnim rekordima i da im je prioritetni cilj da sa reprezentacijom Srbije izbore plasman na Evropsko prvenstvo:

"Ja lično nemam ambicije da dostignem ni Baneta ni Dekija ni Savu. Ušao sam u 34. godinu, tako da imam još ovaj kvalifikacioni ciklus, možda i baraž, pa ćemo posle da vidimo. Sigurno da mi je drago što sam se približio takvim veličinama srpskog fudbala. Ako bude prilike da ih prestignem, ok. Ali nije mi to glavna preokupacija. Videćemo kako se budem osećao, sigurno neću igrati zbog toga da bih oborio rekord" - rekao je Kolarov posle utakmice protiv Paragvaja.

Foto: FSS/Nebojša Petrović
Foto: FSS/Nebojša Petrović

"Ne pada mi na pamet da sebe poredim sa Rajkom, Mošom, Savom, Galićem, Bobekom... Za mene je ogromna čast što sam se uopšte našao u društvu takvih vedeta. To mi uliva motiv da nastavim u istom ritmu i da svojim golovima doprinesem uspehu Srbije. Ekipa je najbitnija. Bože zdravlja, rekordi će doći sami po sebi. Kada ekipa igra dobro, onda se i golovi nižu kao na traci" - skromno je izjavio Aleksandar Mitrović.

strana 1 od 2 idi na stranu