Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.11.2019.

23:05

Skener B92: Stojković odbranio šta je mogao, napad zakazao

Fudbaleri Partizana izgubili su na gostovanju od Mančester junajteda, u utakmici u kojoj je protivnik bio mnogo superiorniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Skener B92: Stojković odbranio šta je mogao, napad zakazao
Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Crno-beli su u pojedinim trenucima izgledali potpuno nadigrano, ali su u poslednjih pola sata pokazali da mogu da igraju ravnopravno.

Istina, tada je intenzitet "crvenih đavola" znatno opao, pošto su očigledno bili zadovoljni sa tri postignuta gola.

Partizan nije imao nijedan šut u okvir gola, uz svega dva pokušaja, što dosta govori o inferiornosti na "Old Trafordu". Mnogo puta je falio završni pâs koji bi obezbedio crno-belima dobru šansu.

To se za devedeset minuta igre nije dogodilo i Junajted zasluženo dolazi do tri boda.

Vladimir Stojković – Da nije bilo Stojkovića među stativama, rezultat posle devedeset minuta mogao je bude i ubedljiviji. Iskusni čuvar mreže više puta je odbranio jedan na jedan duele, čime je spasao crno-bele. Nije imao mnogo posla u poslednjih dvadesetak minuta igre.

Nemanja R. Miletić – Bekovi Partizana bili su među najslabijima. Često je Junajted uspevao po bokovima da napravi višak i tako uđe u priliku za gol. U drugom poluvremenu bio je mnogo aktivniji, pogotovo od rezultata 3:0. Često se nalazio na polovini Mančestera, međutim nije uspeo mnogo da uradi.

Bojan Ostojić – Ostojić ima iskustvo, ali ono ne pomaže mnogo kada ispred sebe imate mnogo eksplozivnije fudbalere. Više puta je gubio duele jer nije mogao da isprati superiornije od sebe, što je i normalno. Imao je par dobrih intervencija u drugom delu drugog poluvremena kada je reagovao ispred napadača Junajteda.

Strahinja Pavlović – Solidna utakmica talentovanog štopera, ali očekivalo se više. Izgubio je dosta vazdušnih duela, ali nije mnogo puta dozvolio igračima da ga predriblaju. Imao je manje posla u poslednjoj četvrtini utakmice kada su napadi Junajteda utihnuli.

Slobodan Urošević – Verovatno najslabija karika Partizana na ovaj utakmici. Kod drugog gola pogrešio je u dodavanju, lopta se odbila do Marsijala, koji je prevario Stojkovića. Nije to bila jedina greška, izgubio je dosta vazdušnih duela, a još više puta i posed lopte.

Saša Zdjelar – Vezni fudbaler Partizana nije imao lošu utakmicu. Imao je dosta loptu u nogama, više od 60 kontakta, a preko 80 odsto uspešnosti. Može da se pohvali solidnim mečom.

Aleksandar Šćekić – Prilično nesiguran na sredini terena. Više puta je izgubio posed, ali je i znao da oduzme loptu protivniku. U drugom poluvremenu bio je nešto bolji i popravio je utisak u odnosu na prvih 45 minuta.

Natho – Ni Natho nije briljirao. Redovno najbolji fudbaler crno-belih na terenu, ovoga puta nije imao svoju noć. Poznato je da je siguran u pas igri, ali je sada imao svega 68 odsto uspešnosti. Milošević ga je u 60. minutu zamenio Zoranom Tošićem.

Takuma Asano – Japanac je dobio priliku od starta i nije baš zablistao. Imao je i defanzivnih zadataka, koje je solidno obavljao, ali nismo videli neke karakteristične prodore po desnoj strani. U 70. minutu zamenio ga je Filip Stevanović.

Sejduba Suma – Jedan od najaktivnijih i najboljih fudbalera Partizana u prvih 45 minuta. Sejduba je tražio loptu, imao je dosta kontakta, ali je često i grešio u primopredaji lopte. U drugom poluvremenu nije bio mnogo vidljiv na terenu, ali opet dobija prelaznu ocenu.

Umar Sadik
– Visoki napadač je odmah na početku utakmice uspeo da zatrese mrežu Junajteda, ali se nažalost nalazio u ofsajdu. U nastavku prvog poluvremena je pokušavao da se izbori za što bolju poziciju, međutim slabo mu je polazilo za rukom. Krajem utakmice zamenio ga je Đorđe Ivanović.

Zoran Tošić
(od 60) – Proveo je Tošić nešto više od pola sata igre na terenu, ali nije uspeo da ostavi veći utisak.

Filip Stevanović (od 70) – Talentovani fudbaler imao je nekoliko pokušaja po levom boku, ali je iskusniji Van Bisaka bio preveliki zalogaj.

Đorđe Ivanović (od 86) – Nije uradio mnogo za kratko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve