Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.11.2019.

19:30

Junajted lako do pobede, tri lopte u mreži Partizana

Koliko su bili dobri u Beogradu, toliko su podbacili u Mančesteru, fudbaleri Partizana bili su daleko od dobre igre i rezultata na “Old Trafordu”.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Junajted lako do pobede, tri lopte u mreži Partizana
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Mančester junajted je u možda i najboljoj utakmici od početka sezone slavio pobedu od 3:0, a koliko su “crveni đavoli” imali prilika moglo je biti i mnogo gore po crno-bele.

Savo Milošević je odlučio da njegov tim igra otvoreno, nije hteo da se brani, a to je nešto što je, slobodno se može reći, njegov kolega Ole Gunar Solskjer i priželjkivao.

Preko brzih Rašforda, Marsijala i Grinvuda, Junajted je lako dolazio do prilika i samo su dekoncentracija pre svih Markusa Rašforda i nekoliko sjajnih intervencija Vladimira Stojkovića zaslužni što su crno-beli Teatar snova napustili sa tri lopte u mreži.

Dosta grešaka u poslednoj liniji i sredini, nepovezano u fazi napada, sve u svemu, poraz se uz takvu igru nije mogao izbeći.

Junajted je ovom pobedom praktično overio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a Partizanu ostaje da u susretima sa Astanom i AZ Alkmarom izboru tu drugu poziciju.Ima dobre izglede, ali samo ako bude igrao kao na prvom meču sa Mančesterom ili u Nur Sultanu.

Počelo je šansama i golovima, ali iz ofsajda. Prvo je Antoni Marsijal u trećem minutu zatresao mrežu Stojkovića, ali je bio dva metra u ofsajdu.

Dva minuta kasnije još jedna ispravna odluka sudijske trojke, ovog puta je Umar Sadik bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da se ni njegov pogodak nije računao.

Ipak, Junajted je krenuo daleko ofanzivnije, bolje, kreativnije i počeo je da niže prilike, a Markus Rašford je u rasponu od sedmog do 15. minuta mogao da postigne tri gola.

Prvi put je bio neprecizan, drugi put mu je Stojković fenomenalno ušao u šut, a treći put je njegov volej udarac završio preko prečke.

Ipak, u 22. minutu, Rašford je sjajno proigrao mladog Mejsona Grinvuda, Urošević je zakasnio da interveniše, 18-godišnji napadač Junajteda je rutinski loptu poslao u mrežu – 1:0.

Sejduba Suma je u 26. minutu krenuo u prodor, došao je u poziciju za šut, pokušao je sa dvadesetak metara, ali je za malo bio neprecizan i prilika je propala.

Junajted je u 33. minutu stigao do drugog gola. Grešku Šćekića i Uroševića na levoj strani kaznio je Antoni Marsijal koji se dokopao lopte, krenuo u solo akciju i sa nekoliko metara uspeo da pokraj Stojkovića gurne loptu u mrežu – 2:0.

Mogao je Francuz samo dva minuta kasnije da postigne novi gol, ali je njegov lob udarac završio i preko Stojkovića i preko gola Partizana, da bi u 44. minutu Markus Rašford još jednom izgubio direktan duel sa Stojkovićem, golman Partizana sprečio je još jednom pogodak domaćina.

U nastavku, Junajted je veoma brzo stigao do trećeg gola. Ešli Jang je odlično primio loptu na levoj strani, odložio je Rašfordu koji je sa desetak metara raspalio po njoj i pogodio desni gornji ugao – 3:0.

Imao je Solskjerov tim šansu u 52. minutu, opet je Stojković pročitao Rašforda i sprečio najgore.

Ni pored toga što je bilo 3:0, Partizan nije menjao način igre. Uspeli cu crno beli da sredinom drugog dela imaju veći posed, ali ne i da stvore ozbiljnu priliku.

Do kraja, Junajted je igrao mirno i čuvao loptu, Partizan je pokušavao da dođe do kakve-takve gol prilike, ali bez uspeha, crno-beli nisu ozbiljno testirali rezervistu Serhija Romera, koji je bio prilično besposlen.

Sve detalje utakmice u Mančesteru mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

660 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve