Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.11.2019.

22:58

Šahtjor sa dva gola u nadoknadi uzeo bod u Zagrebu

Sjajan meč u Zagrebu između Dinama i Šahtjora završen je bez pobednika, rezultatom 3:3 u 5. kolu grupe C Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Šahtjor sa dva gola u nadoknadi uzeo bod u Zagrebu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Interesantna situacija je u grupi C u kojoj se na čelu nalazi Mančester siti sa 10 osvojenih bodova, posle remija sa Atalantom u Bergamu.

Ipak, zanimljiviji susret smo gledali u Zagrebu na kom je bilo čak šest golova i dva crvena kartona i veliki broj uzbudljivosti iz minuta u minut.

Šahtjor je golom Alana Patrika na sjajnu asistenciju Moraesa došao do vođstva već u 13. minutu susreta i to je bio "hladan tuš" za sve navijače Dinama. Ipak, "Modri" nisu dugo čekali do izjednačenja.

Petković je u 25. minutu postigao gol za Dinamo i vratio nadu navijačima da mogu do dobrog rezultata. Pošto se tim rezultatom na poluvreme otišlo, bilo je jasno da nas pravi haos čeka u nastavku, ali ovako nešto nismo mogli ni da zamislimo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Prvo je Nikola Moro zaradio drugi žuti karton zbog saplitanja, što je značilo da je za njega ova utakmica završena i da će Dinamo nastaviti sa desetoricom. Ipak, Šahtjor se "odužio" Dinamu pošto je Marlos za istu stvar išao ranije na tuširanje.

Nedugo potom, navijači Dinama su imali šta da slave pošto je u 83. minutu Ivanušec doveo svoj tim do vođstva, a samo 6 minut potom Ademi je bacio Šahtjor u nokdaun.

Nisu se predali gosti i zbog toga su nam priredili pravi šou. Prvo je Moraes smanjio rezultat na 3:2 u 93. minutu sudijske nadoknade, da bi Tete sa bele tačke u 8. minutu sudijske nadoknade u potpunosti "rasplakao" navijače Dinama.

Atalanta je u Bergamu izvukla remi protiv favorizovane ekipe Mančester sitija. Siti je lider u grupi C i tako su se postavili od samog starta utakmice.

Rahim Sterling je u 7. minutu utakmice već postigao gol kojim su Englezi u mislima mnogih već dobili susret. Gabriel Žesus je mogao krajem poluvremena da udvostruči vođstvo, ali je promašio jedanaesterac što je sigurno dalo Atalanti vetar u leđa.

Klaudio Bravo je zamenio povređenog Edersona, a smenu golmana najbolje je iskoristio Mario Pašalić, koji je već u 49. minutu utakmice doneo izjednačenje Atalanti.

U 80. minutu Klaudio Bravo je zaradio direktan crveni karton i ostavio saigrače "na cedilu", koji su ipak uspeli da izvuku bod iz Italije i da ostanu prvoplasirani tim grupe C sa 10 osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve