Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.10.2019.

09:00

Zvezda, Totenhem i "svemirski brod" od milijardu evra

Novi stadion Totenhema pravo je čudo moderne arhitekture vredelo bi doći na njega čak i da ne gostuje Crvena zvezda.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda, Totenhem i
Foto: B92/LN

Popularni Vajt Hart Lejn odavno je srušen, a umesto njega utakmice na domaćem terenu fudbaleri Totenhema igraju na novom stadionu.

Završen aprila 2019. godine novi stadion Totenhema vredelo je čekati tri godine da se izgradi i nervirati se posle svakog novog odlaganja otvaranja. Kada se ono konačno desilo, gledaoci su imali šta da vide.

Stadion prima preko 62.000 gledalaca čime je jedan do najvećih na svetu, ali su prostrane tribine i fenomenalni teren samo jedan mali deo koji nudi konstrukcija u severnom delu Londona.

Čim priđete stadionu, koji inače nije preterano daleko od centra i „civilizacije“, vidite o čemu se radi.

Kompleks napravljen za igranje fudbala, ali i bezbroj drugih aktivnosti koje nudi. Kafići (koji rade mimo aktivnosti kluba), teretane, bazeni, restorani... Čak i sala za pres konferencije podseća više na bioskopsku po širini i udobnosti.

Stadion Totenhema je ogroman – i kada ga gledate sa strane, i kada uđete u njega. Gomila stvari koji možete da radite sem gledanja fudbala je jedna od pogodnosti u modernom fudbalu koje često nerviraju tradicionalne navijače i njima se ovakav koncept svakako možda neće svideti.

Ipak, Totenhem je s pravom uložio milijardu evra u izgradnju ovog objekta koji ne manjka kvalitetom, naprotiv.

Puni kapacitet od 62.062 mesta verovatno nikada neće biti ispunjen, sigurno ne protiv Crvene zvezde, ali se u utorak od 21 čas očekuje dobra posećenost. „Hajpa“ u gradu nema toliko i to što ne dolaze navijači crveno-belih potpuno se može primetiti.

Izabranici Vladana Milojevića neće imati puno vremena za divljenje „svemirskom brodu“ u Londonu jer će ih tu sačekati protivnik koji poseduje zavidan kvalitet, ali koji je na istom mestu pre tri nedelje izgubio rezultatom 7:2 od Bajerna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve