Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.10.2019.

12:44

Zagrepčani pred teškim ispitom: Šahtjor nema previše slabosti

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Nenad Bjelica rekao je da je ekipi Šahtjora teško pronaći slabosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Zagrepčani pred teškim ispitom: Šahtjor nema previše slabosti
Photo by Alex Pantling/Getty Images

On je dodao i da njegova ekipa u predstojećem meču Lige šampiona mora da pruži bolju partiju nego protiv Mančester sitija, posebno u ofanzivi.

Fudbaleri Dinama u utorak 22. oktobra gostuju Šahtjoru u utakmici trećeg kola Grupe C Lige šampiona.

"Teško im je pronaći previše slabosti, gotovo da nemaju nedostataka. Imaju izuzetan napadački kvalitet. U ekipi imaju mnogo Brazilaca, a znamo kako su oni, nepredvidivi i talentovani", izjavio je Bjelica.

Posle dva kola, oba tima imaju po tri boda. Fudbaleri Dinama imaju poražavajući učinak protiv ukrajinskih klubova, pošto u dosadašnjih deset utakmica nisu upisali nijednu pobedu. Trener "modrih" je naglasio da ima pozitivan osećaj uoči puta, kazavši da veruje da će njegova ekipa pružiti bolju igru nego protiv Mančester sitija, posebno u napadu.

"Šahtjor je moćna ekipa, ali pokušaćemo da budemo na boljem nivou nego što smo bili protiv Sitija, pogotovo u ofanzivi. U defanzivi moramo da budemo stabilniji. Onda možemo da se nečemu nadamo", dodao je Bjelica.

On je dodao da su analizirali utakmice Šahtjora u prvenstvu u kojem ima svih 11 pobeda, ali i naglasio da ti susreti nisu pravo merilo.

"Šahtjor u prvenstvu ima 11 utakmica i 11 pobeda, ali te utakmice nisu pravo merilo jer je njihova liga slaba. Više smo se koncentrisali na susrete koje igraju u Evropi i ove i prošle sezone. Nezgodni su, brzi, hitri, imaju dobru tranziciju i dobro kombinuju kroz sredinu", rekao je Bjelica.

Utakmica Šahtjor - Dinamo igra se u utorak od 18.55.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve