Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.10.2019.

09:05

Srećan rođendan, Nemanja!

Bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić slavi 38. rođendan.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Srećan rođendan, Nemanja!
Photo by Clive Mason/Getty Images

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije nedavno je proglašen za najboljeg defanzivca u istoriji Premijer lige u izboru "Skaj Sportsa".

Vidić je u Tviter anketi u kojoj je učešća uzelo preko 51.000 korisnika, pobedio defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka, koji je imao velike zasluge što su "crveni" u junu šesti put postali klupski prvaci Evrope.

Vidić je u dresu Mančester junajteda igrao od 2006. do 2014. godine.

Aleks Ferguson ga je u januaru 2006. doveo iz redova moskovskog Spartaka za sedam miliona funti i to se smatra jednom od najboljih kupovina velikog menadžera u njegovih 26,5 godina na "Old Trafordu".

Vidić je, osim što je bio i kapiten, osvojio 15 trofeja sa Junajtedom, od čega pet titula Premijer lige, jednu Ligu šampiona i FIFA svetski klupski kup.

Za klub je ubeležio 491 nastup, a 2014. je prešao u redove Intera.

Nemanja je nedavno poručio kako se sprema za trenersku karijeru, a njegov nekadašnji klupski kolega, Dimitar Berbatov je nedavnoi u intervjuu za portal "Goal" poručio kako je bilo sjajno igrati sa njim.

"Uvek su vam u timu neophodni agresivni igrači. To su igrači koji ne razmišljaju hoće li posle duela ostati bez jednog zuba, kojima su krv i blato na dresu nešto normalno. Kada pitate nekog kao što je Nemanja Vidić, da li si u redu, njegov odgovor je uvek, ja sam j...no super! Cenite vto što radi za vas. On osvoji loptu i da vam je, posle toga kreirate sopstvenu magiju", rekao je Berbatov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d