Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.10.2019.

08:45

Solskjer: Pobeda protiv Partizana bila bi veliki korak za nas

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer zadovoljan je igrom svojih izabranika u derbiju sa Liverpulom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Pobeda protiv Partizana bila bi veliki korak za nas
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Veliki derbi Premijer lige na "Old Trafordu" završen je bez pobednika (1:1), ali je Junajted odigrao znatno bolje nego u nekim prethodnim utakmicama.

Iako im osvajanje boda nije donelo ništa posebno kada je reč o pomeranju na tabeli, evidentno je da su igrači dobili dozu ohrabrenja jer su uspeli da prekinu pobednički niz velikog rivala.

Liverpul je imao 17 pobeda u nizu u prvenstvenim mečevima, od toga osam u ovoj sezoni.

Junajted ih je tako sprečio da izjednače njihov rekord od 18 pobeda u nizu, ali Solskjer kaže da bod nije dovoljan.

"Važno je ostvarivati dobre rezultate, jedino tako može da vam raste samopouzdanje. Pobeda bi bila sjajna, ali je i remi korak u pravom smeru", rekao je Norvežanin.

On je sve misli usmerio ka meču trećem kolu grupne faze Lige Evrope i gostovanju u Beogradu. Meč sa Partizanom igra se u četvrtak, 24. oktobra od 18.55.

"Ne možemo da gledamo previše u budućnost. Potrebno nam je više da pobeđujemo i protiv Liverpula smo propustili tu priliku. Idemo dalje, na sledeći meč. Pobeda protiv Partizana bila bi ogroman korak u pravcu kvalifikovanja za nokaut fazu Lige Evrope. Potom nas očekuju teški mečevi sa Noričem i Bornmutom. Radimo naporno da igrači shvate koliko to znači".

"Kao menadžer želite odmah rezultat, ne možete da izgubite četiri ili pet utakmica. Što pre su nam neophodne pobede, sada smo napravili korak, ali to nije bilo dovoljno", dodao je Solskjer.

Slično razmišlja i napadač Markus Rašford.

"Morate kao igrač muvek da razmišljate na pozitivan način. Nadamo se da ćemo krenuti u seriju pobeda. Nismo u dobroj poziciji i svaki bod je važan. Sada smo izgubili dva boda. Izazvali smo njihov pritisak povlačenjem. Ako igramo napadački svih 90 minuta nema mnogo timova koji to mogu da izdrže, ali kad to ne radimo, nije dobtro. Sada treba sve ovo zaboraviti jer nas čeka meč sa Partizanom u Ligi Evrope. Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo", rekao je Rašford.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d