Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.10.2019.

17:20

VAR i sporne situacije u derbiju, Junajted i Liverpul podelili plen

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula odigrali su nerešeno, 1:1 u okviru devetog Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

VAR i sporne situacije u derbiju, Junajted i Liverpul podelili plen
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Bio je to 203. okršaj u svim takmičenjima dva kluba, a kao i u februaru na "Old Trafordu" završen je bez pobednika s tim što tada nije bilo golova.

Ovog puta jeste i to dva, ali prvi je postignut posle sporne situacije o kojoj će se narednih dana verovatno dosta pričati.

Kada se sve sabere, Liverpulov niz pobeda je prekinut. Imali su crveni čak 17 trijumfa u ligi zaredom, od toga osam ove sezone, ipak, na vrućem terenu ispustili su prve bodove od starta sezone.

Jirgen Klop još jednom je napustio teren Junajteda bez pobede, ali može biti zadovoljan s obzirom na to da njegov tim nije igrao kao u nekim ranijim mečevima, a do izjednačujućeg gola su stigli u samom finišu.

S druge strane, OIe Gunar Solskjer bio je pod velikim pritiskom posle lošeg starta ekipe. Da li će bod biti dovoljan da se strasti smire, teško je reći, jer Junajtedu za koji dan sledi gostovanje Partizanu u Ligi Evrope, a potom i Noriču narednog vikenda.

Uoči meča, navijači Junajteda su protestovali protiv vlasnika, porodice Glejzer, iznad stadiona je leteo i avion koji je nosio transparent sa porukom izvršnom direktoru Edu Vudvordu da je njegovo vreme isteklo i da bi trebalo da ode.

Kako god bilo, bilo je veoma uzbudljivo i vruće i na terenu, a prvo poluvreme obeležio je novi akter u ostrvskom fudbalu od leta – VAR tehnologija.

Oba tima su krenuli žustro, u prvih pola časa uputili su nekoliko šuteva ka golu, a najbolju priliku imao je za goste Roberto Firmino u 34. minutu, međutim, njegov udarac je zaustavio De Hea, koji je ipak stao između stativa iako se pričalo da je povređen.

Potom 38. minut i gol Junajteda. Na sredini terena došlo je do ontakta Viktora Lindelofa i Divoka Origija, sudija Martin Etkinson je smatrao da kontakta nije bilo, pustio je akciju Danijela Džejmsa po desnoj strani.

Posle brzog prodora, centrirao je pred gol, tu je bio Markus Rašford i mreža Alisona se zatresla – 1:0.

Posle protesta gostiju, Etkinson je konsultovao VAR, ali nije promenio odluku, pokazao je na centar.

U poslednjem minutu prvog dela, nova VAR situacija. Sadio Mane je postigao gol, ali su igrači Junajteda reklamirali igranje rukom.

VAR je opet bio na sceni, ovog puta Etkinson je posle konsultacije sa kolegama iz studija poništio gol prvaka Evrope.

U nastavku, nije bilo mnogo šansi, ali je Liverpul dominirao terenom. Imali su gosti veliki posed lopte, uporno su nastojali da dođu do izjednačenja.

Odbrana Junajteda se dobro držala sve do samog finiša, tačnije do 85. minuta kada je dekoncentraciju poslednje linije iskoristio Adam Lalana.

Odlično je pratio akciju i posle centaršuta sa leve strane nije mu bilo teško da savlada Davida de Heu za konačnih 1:1.

Sve detalje susreta možete pratiti uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d