Prvo dete dobio sa 14, drugo sa 16 godina – luda priča Veslija Moraeša

Vesli Moraeš, fudbaler Aston Vile, ispričao je o ranim počecima u fudbalu i šta je sve morao da radi kako bi prehranio porodicu.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Steve Bardens/Getty Images
Photo by Steve Bardens/Getty Images

Moraeš, koji je poreklom iz Brazila, oca je izgubio sa devet godina, sa 14 je dobio prvo dete, a sa 16 drugo.

"Kada mi je otac preminuo bilo je veoma teško jer mama ostala sama sa mnom i s mojom braćom. Radila je danonoćno i sve ovo radim zbog nje", rekao je Moraeš za "Sky Sports".

Vesli igra za Aston Vilu i ove sezone je na osam utakmica postigao četiri gola.

"Kada se završi trening nazovem mamu zato što mi je ona sve na svetu. Prvo dete sam dobio sa 14 godina i bilo je veoma teško jer sam tada počinjao da igram profesionalno fudbal. Morao sam da radim preko dana i da uveče treniram", kaže Vesli.

Posle samo dve godine dobio je drugo dete i to sam drugom ženom. Shvatio je da mora da postane fudbaler da bi izdržavao porodicu.

"Morao sam nešto da uradim. Išao sam od tima do tima i svi su mi odbijali. Bio sam na probi u šest timova pre nego što sam došao u Slovačku. Mislio sam da neću dobiti šansu, ali se ona ukazala u Trenčinu".

Za milion evra prešao je u Klub Briž, a potom je leta 2019. zadužio dres Aston Vile, koja je otkupila njegov ugovor za 25 miliona evra.

strana 1 od 2 idi na stranu