Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.10.2019.

19:31

Ferguson nameštao utakmice?

Legendarni fudbalski trener ser Aleks Ferguson optužen je da je namestio barem jednu utakmicu tokom karijere.

Izvor: LN

Autor: LN

Ferguson nameštao utakmice?
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Njega je optužio italijanski agent, 64-godišnji Đuzepe "Pino" Paljara, koji je istakao da je bivši menadžer Mančester junajteda to uradio zbog "zlatnog Roleksa od 30.000 funti".

On je Fergusona optužio za nameštanje utakmice Lige šampiona protiv Juventusa, što je obelodanjeno na sudu, gde se Italijan nalazi na zbog optužbi za podmićivanje.

Navedeno je i da je Paljara izjavio da je Ferguson često nelegalno prihodovao od transfera raznih igrača.

Uz njega optuženi su i nekadašnji pomoćni trener Barnslija Tomi Rajt i fudbalski agent Deks Prajs, koji su negirali krivicu.

Njih trojica su optuženi zbog teksta u "Dejli Telegrafu", u kojem se navodilo da su korumpirani i zbog kojeg je tadašnji trener selekcije Engleske Sem Alardajs podneo ostavku.

Kako se navodi, londonska sudnica je u četvrtak čula izjavu novinara kojem je optužbe na Fergusonov račun Paljara izneo misleći da razgovara sa biznismenom koji želi da investira u svetu fudbala.

Paljara je takođe izjavio da bi "99 odsto ljudi u fudbalu prodavalo polovne automobileda nisu u tom sportu", i dodao da je "otvorio neverovatan broj bankovnih računa u Švajcarskoj raznoraznim menadžerima".

Na suđenju trojici pomenutih pominjala su se i imena proslavljenih fudbalskih ličnosti kao što su Stiv Meklaren, Hari Rednap i Nil Vornok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve