Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

19:31

Zanimljivo – kako je Kazemiro postao zadnji vezni

Kazemiro, brazilski fudbaler, pre nego što je postao zadnji vezni, igrao je na poziciji napadača.

Izvor: MT

Autor: MT

Zanimljivo – kako je Kazemiro postao zadnji vezni
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

On se u razgovoru sa novinarima španske "Marke" prisetio svojih početaka.

"Kada sam stigao u Sao Paulo sa 11 ili 12 godina, tamo je bilo oko 300 dečaka. To je bila proba i oni su birali 50 mladih fudbalera. Ja sam do tada igrao u špicu, međutim, kada su treneri pitali ko je napadač i kada je čak 50 dečaka podiglo ruku, ja se nisam oglašavao – spustio sam ruku dole, ipak je to velika konkurencija mislio sam", priča Kazemiro i dodaje:

"Onda su pitali ko igra na poziciji ’desetke’ i ponovo je 50 dečaka podiglo ruku. Tek nakon pitanja ko igra na poziciji zadnjeg veznog i kada se javilo samo njih osmorica, ja sam odlučio da podignem ruku. Od tada igram na toj poziciji".

Brazilac je pod Zinedinom Zidanom postao jedan od najboljih zadnji veznih fudbalera, a glavne osobine su mu agresivnost i borbenost.

"Moja agresivnost dolazi do izražaja kada napadam loptu i protivnika. Ne zanima me da li je drugi ili poslednji minut, uvek idem na loptu kao da je to tanjir hrane. Uvek idem na loptu kao da mi je to poslednje", zaključio je Kazemiro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d