Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

23:16

Tumbaković: Neke stvari više neću tolerisati

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da je iz više razloga nezadovoljan, uprkos tome što je pobeđena Litvanija.

Izvor: MT

Autor: MT

Tumbaković: Neke stvari više neću tolerisati
Foto: Marko Spasojevic/Starsportphoto

"Orlovi" su slavili u Viljnusu sa 2:1, u meču šestog kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ima mnogo negativnih stvari o kojima ćemo morati veoma ozbiljno da razmislimo. Kako smo sve više zajedno, ne postoje neke stvari koje mogu da tolerišem. Bez obzira na rezultat. Ima propusta koje ekipa sa ozbiljnim ciljevima ne sme sebi da dozvoli", rekao je Tumbaković novinarima posle utakmice u Vilnjusu.

Srbija ima bod manje od drugoplasiranog Portugala, koji je poražen sa 2:1 od Ukrajine.

"Još smo daleko. Taj bod je jako daleko. Čudo od nas zavisi. Moramo da pobedjujemo. Pobeda Ukrajine je bila za očekivati, baš je ozbiljna ekipa. Portugal je takmičarska ekipa, ali kada naiđe na nekog ravnog... Bilo je za očekivati da bude tesan rezultat, znajući Ukrajinu", kazao je Tumbaković.

Selektor srpskog tima je naveo da je bilo nervoze kada je primljen gol od Litvanije.

"Naravno da je bilo. Kod 2:0 je trebalo da privedemo kraju utakmicu. Pala je koncentracija, primili smo gol i celu utakmicu doveli u pitanje. Nije dobro da primamo golove, posebno od slabijih ekipa, da budemo objektivni", rekao je Tumbaković.

On je kazao da u odbrani nedostaje nekoliko igrača poput povređenih Nikole Maksimovića i Matije Nastasića, i da ekipa sa njima može da bude snažnija.

Najavio je da će u narednom okupljanju u novembru pokušati da sastavi grupu koja će igrati u baražu Lige nacija, koji vodi na kontinentalni šampionat.

"Pokušaćemo u novembarskom okupljanju da sastavimo grupu igrača koja će igrati baraž. Ali, to ne zavisi samo od moje želje, već ima i spoljnih faktora, tipa povreda", rekao je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije će preostale dve kvalifikacione utakmice igrati u novembru u Beogradu protiv Luksemburga i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve