Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

16:36

Suspendovan fudbal u Kataloniji zbog kazni političkim liderima

Fudbalski savez Katalonije suspendovao je sve utakmice u regionu, nakon što je devetoro katalonskih političkih lidera dobilo zatvorske kazne.

Izvor: MT

Autor: MT

Suspendovan fudbal u Kataloniji zbog kazni političkim liderima
Photo by Dan Kitwood/Getty Images

Kako su preneli španski mediji, Savez je naveo da je suspenzija izraz solidarnosti sa političkim liderima i njihovim porodicama i da pokriva sve fudbalske i futsal mečeve.

Suspenzija ne uključuje prvu ligu - Primeru i reprezentaciju Španije.

Španski Vrhovni sud je osudio devet od 12 Katalonaca na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije od Španije 2017. godine.

Oni su osuđeni zbog učešća u pobuni i zloupotrebe javnih sredstava.

Kazne su niže od onih koje je zahtevalo tužilaštvo. Ranije danas oglasila se i Barselona, koja je navela da zatvor nije rešenje i da sukob mora da se reši političkim dijalogom.

Fudbalski klub Barselona zalaže se za nezavisnost Katalonije, a na njenim utakmicama na stadionu Kamp Nou uvek se mogu videti katalonske zastave.

Fudbalski savez Engleske prošlog marta je kaznio trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu, koji je svojevremeno radio u Barseloni, pošto je nosio žutu vrpcu na reveru, simbol podrške nezavisnosti Katalonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve