Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.10.2019.

10:30

Ronaldo u Ukrajini pred jubilarnim 700. golom

Zvezda reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo ima šansu da na meču kvalifikacija u Ukrajini postigne 700. gol u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ronaldo u Ukrajini pred jubilarnim 700. golom
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Fudbaler Juventusa će predvoditi nacionalni tim u susretu B grupe kvalifikacija za Evro 2020. Portugalci su drugi u grupi sa 11 bodova, dok je Ukrajina na čelu sa 16.

Ronaldo je nedavno na susretu sa Luksemburgom uspeo da stigne do 94. gola za nacionalni tim i uz 605 golova na klupskom nivou stigao je do ukupno 699 pogodaka.

Mnogi mediji su preneli da je Ronaldo već postigao 700. gol, ali zabuna je nastala zbog toga što list "Marka" još od 18. septembra 2010. jedan gol više dodaje na konto Portugalca koji zvanična statistika pripisuje Pepeu. Bivšeg štopera Reala je lopta poslednjeg dodirnula na putu ka golu Sosijedada.

Kako god bilo, Portugalcima neće biti lako jer Ukrajina pobedom može da obezbedi plasman na Evro.

"Znamo da je ovaj meč sa Ukrajinom od vitalnog značaja. Luksemburg smo dobro odradili. Ima još nekoliko utakmica do kraja i naša želja je da sve završimo pobedama", izjavio je selektor Portugala Fernando Santoš.

Meč između Ukrajine i Portugala igra se na Olimpijskom stadionu u Kijevu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve