Nova vest
Fudbal

Subota, 12.10.2019.

19:59

Kvalifikacije za Evro 2020: Lekcija BiH Fincima, Danci srušili Švajcarce

Fudbaleri Bosne i Hercegovine bili su veoma ubedljivi protiv reprezentacije Finske u susretu 7. kola kvalifikacija za Evro 2020. u J grupi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kvalifikacije za Evro 2020: Lekcija BiH Fincima, Danci srušili Švajcarce
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog slavili su u Zenici sa 4:0 u susretu u kojem je Miralem Pjanić bio dvostruki strelac.

Bila je ovo veoma važna utakmica i za jedne i za druge, pošto se radi o ekipama koje se bore za drugo mesto u grupi.

Trećom pobedom, reprezentacija BiH je uspela da stigne do desetog boda i tako je sada na samo dva boda zaostatka za Fincima, koji su propustili priliku da overe drugu poziciju protiv direktnog rivala.

Od početka do kraja BiH je bila bolja, domaćin je poveo već u 29. minutu preko Izeta Hajrovića, posle odlične asictencije od strane Kvržića.

Osam minuta kasnije posle jedne gužve pred golom gostiju, dosuđen je jedanaesterac koji je Miralem Pjanić pretvorio u vođstvo od 2:0.

Isti igrač je u 58. minutu odličnim udarcem sa 14 metara postigao svoj drugi, a za BiH treći gol na utakmici, da bi posle nove gužve u 74. minutu Armin Hodžić bio najprisebniji za velikih 4:0.

Finci su u 79. minutu preko Džoela Pohjanpala uspeli da postignu gol i smanje na konačnih 4:1.

Jednako važan meč odigrali su i fudbaleri Danske i Švajcarske na "Telia Parken" stadionu u Kopenhagenu. Domaćin je slavio sa 1:0.

Bio je to takođe okršaj dva tima koji se bore za čelne pozicije u D grupi. Posle velike borbe, Danska je uspela da u finišu slomi otpor gostiju i sa nova tri boda preuzme čelnu poziciju u grupi.

Strelac jedinog gola bio je Jusuf Poulsen u 84. minutu. Kristijan Eriksen ga je odlično proigrao, Poulsen je izašao oči u oči sa golmanom i zatresao mrežu.

U susretu F grupe, Rumunija je kao gost pobedila Farska Ostrva sa 2:0.

Gosti su poveli u 74. minutu preko Georgija Puškaša, da bi u 83. minutu Aleksandru Mitritu povisio na 0:2.

U četvrtom minutu nadoknade Klaudiju Keseru je postigao gol za konačnih 0:3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve