Zvezda se ponovo oglasila povodom "diplomatske pobede" na Jarinju

FK Crvena zvezda obratio se javnosti povodom dešavanja na administrativnom prelazu Jarinje putem predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

LNIzvor: B92
Podeli
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Pročitajte još "Postojala je naredba za hapšenje članova delegacije Zvezde"

Zvezdinoj delegaciji, zajedno sa srpskim novinarima, zabranjen je ulaz na teritoriju Kosova i Metohije, gde je trebalo da odigraju meč Kupa Srbije protiv FK Trepča.

Mijailović se obratio medijima, potvrdivši reči generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića da je na Jarinju ostvarena "diplomatska pobeda".

"Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija. Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani", navodi se u saopštenju FK Crvena zvezda koje je potpisao Mijailović.

Zvezda i Trepča će meč šesnaestine finala odigrati četvrtak od 15.00 u Staroj Pazovi.

strana 1 od 2 idi na stranu