"Zvezda nema dozvolu, izvinjavam se na izrazu, ali ovo je glup potez"

FK Crvena zvezda neće dobiti saglasnost Fudbalskog saveza samoproglašene države Kosovo (FFK) da igra utakmicu protiv Trepče u Zvečanu u okviru Kupa Srbije.

SVIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

To je izjavio generalni sekretar FFK Erol Salihu.

Salihu za RTK2 ističe da je Zvezdi potrebna dozvola FFK jer se utakmica, kako je naglasio, odigrava na tuđoj teritoriji i da nije moguće da bude zvaničnog karaktera.

"U Srbiji će sigurno sada da se pitati zašto. Reći ću vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova", rekao je Salihu za RTK2.

On je dodao da se utakmica Trepče i Crvene zvezde kosi sa statutom FFK, UEFA i FIFA.

"Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA".

Salihu tvrdi da se "uvek stvaraju vestački problemi u trenutku kada se pokušava zbližavanje dva naroda".

"Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. Ovo je glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i ostalim Savezima u regionu", zaključio je on.

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde zakazana je za sutra od 14 sati u Zvečanu.

strana 1 od 2 idi na stranu