Sporne situacije bez komentara Radojčića, Radaković govorio o penalima, "penalima" i živom zidu

Član Sudijske komisije FSS Igor Radojčić se nije pojavio u emisiji TV Arena sport, pa je umesto njega sporne detalje komentarisao Milan Radaković.

SVIzvor: B92
Podeli
depositphotos/88719322
depositphotos/88719322

Podsetimo, o Radojčiću je u ponedeljak govorio potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, istakavši da je on u sukobu interesa i da je "do podne član Sudijske komisije, a od podne komentator koji iznosi zaključke i pre nego što se to telo sastane".

Radojčić se nije pojavio u emisiji TV Arena sport, njegovo mesto je zauzeo dugogodišnji član Sudijske organizacije FSS, a u centru pažnje su bili sportni detalji sa utakmica između Crvene zvezde i Napretka, te Partizana i Voždovca.

Radaković je konstatovao da je opravdano poništen pogodak defanzivca Zvezde Miloša Degeneka, ali i da je trebalo dosuditi crveni karton i jedanaesterac za beogradski tim zbog prekršaja jednog fudbalera ekipe iz Kruševca.

Priliku da dosudi najstrožu kaznu za branioca titule šampiona Srbije arbitar Bojan Nikolić nije propustio u 75. minutu, ali je Radaković konstatovao da razloga za takvu odluku nije bilo.

"Sudija je bio slabo postavljen i nije video situaciju. Njegovo sudijsko uverenje je bilo da svira penal. Ne bih ulazio u dublju analizu", rekao je Radaković.

Zvezda je pobedila golom Marka Marina iz slobodnog udarca, a u tom slučaju Radaković je video sporne momente.

"Prekršaj je postojao, ali se potom igrač Zvezde našao u živom zidu. To ne sme da se dogodi. Sudija ga je opomenuo, ali se on vratio na prethodnu poziciju", naveo je.

Podsetimo, Aleksa Vukanović se uvukao među fudbalere Napretka i omogućio Marinu da bukvalno plasira loptu u gol iz slobodnog udarca u sedmom minutu nadoknade vremena u drugom poluvremenu.

Radaković je istakao da je sudija pogrešio kada je dosudio jedanaesterac Voždovcu u duelu sa Partizanom, ali i da je propustio to da učini u drugom slučaju.

strana 1 od 2 idi na stranu