Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.10.2019.

18:22

Tumbaković: Matematički postojimo, ali šanse su minimalne

Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da njegova ekipa ima gotovo nemoguće šanse za plasman na EURO 2020. kroz kvalifikacije.

Izvor: MT

Autor: MT

Tumbaković: Matematički postojimo, ali šanse su minimalne
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

On je dodao da će se naredni period koristiti za dodatnu selekciju igrača.

"Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo. Sledi joj prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

"Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat", kazao je Tumbaković.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

"Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dodjemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora", rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u nedelju u Viljnusu sledi susret sa Litvanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve