Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.09.2019.

18:25

Zvezda preko Voždovca do vrha tabele!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju Voždovac sa 3:1 (2:1), u zaostaloj utakmici 3. kola Linglong Superlige.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda preko Voždovca do vrha tabele!
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića do pobede u malom gradskom derbiju su došli golovima Miloša Degeneka, El Fardu Bena i Alekse Vukanovića.

Jedini pogodak za domaće postigao je Alen Mašović, nakon centaršuta Justasa Lacickasa.

Aktuelni šampion je posle poraza u "večitom" derbiju od Partizana uspeo da konsoliduje redove, dođe do sedmog trijumfa u sezoni i tako se izjednači na vrhu tabele sa TSC iz Bačke Topole.

Domaćima je ovo četvrti poraz u sezoni i trenutno zauzimaju 9. mesto na tabeli Superlige.

Izabranici Vladana Milojevića bolje su otvorili utakmicu, a prvu priliku imao je El Fardu Ben u 6. minutu.

Nastavila je Zvezda sa pritiskom na gol rivala i to joj se isplatilo u 11. minutu, kada centaršut Marka Marina koristi Miloš Degenek, kome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu golmana Marka Ilića.

Usledio je nešto mirniji period igre. To je trajalo sve do 26. minuta kada se nakon kornera Marina, u petercu domaćih, najbolje snašao Ben i tako povisio prednost svog tima.

Prvu pravu priliku Voždovac je imao u 28. minutu, međutim, udarac Nemanje Nikolića iz slobodnog udarca završio je malo pored gola Milana Borjana.

Nisu "zmajevi" odustajali i to im se isplatilo u 31. minutu, kada Alen Mašović na drugoj stativi koristi dobar centaršut Justasa Lacickasa i tako smanjuje prednost gostiju.

Usledila je mirna završnica prvog poluvremena, koju je "prekinuo" Lazar Zličić. On je lepo zaobišao Borjana, međutim, uspeo je da pogodi samo spoljni deo mreže.

Zvezda je do dva gola prednosti stigla u 52. minutu, kada je odličan prodor i "povratnu" Milana Gajića, u gol pretvorio Aleksa Vukanović.

U narednih 10 minuta gosti su imali još dve kolosalne šanse, ali su neprecizni bili Marko Gobeljić i El Fardu Ben.

Poslednja trećina utakmica nije bila naročito sadržajna.

Zvezda je prepustila inicijativu rivalu, međutim, Voždovac nije uspeo da stvori niti jednu konkretnu šansu, pa je utakmica završena rezultatom 1:3.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekaće Mačvu, dok će Voždovac ugostiti ekipu Inđije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve