Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.09.2019.

18:40

Bivši sponzor Borca: Nisam kriv za propast kluba, tužiću Poledicu

Vlasnik kompanije "Auto Čačak" Milenko Kostić, koji je bio dugogodišnji sponzor FK Borac iz Čačka demantovao je optužbe da je odgovoran za "propast tog kluba".

Izvor: B92

Autor:B92

Bivši sponzor Borca: Nisam kriv za propast kluba, tužiću Poledicu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

FK Borac Čačak, ugašen je u julu, u godini u kojoj se obeležava sto godina fudbala u ovom gradu.

Ovaj klub je, preuzimajući pravni legitimitet FK Provo iz Vladimirovaca, preregistrovan u Borac 1926 i nakon toga je preseljen u niži rang.

Nedugo zatim, Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivši fudbaler Borca, osudio je poslovanje kluba iz Čačka.

Milenko Kostić odlučio je da podnese tužbu protiv njega.

"Već sutra ću podneti tužbu protiv Mirka Poledice koji iznosi neistine na račun mene i mog preduzeća", rekao je Kostić na konferenciji za novinare u Čačku.

Kostić je negirao da je njegova firma, dok je bila sponzor kluba, ostavila dug u iznosu od 154 miliona dinara.

"Na računu se nalazilo toliko novca da je moglo da se plati pet dugova za porez koji je iznosio 26 miliona dinara", rekao je Kostić.

On je istakao da je 1998. godine počeo sponzorisanje FK Borac i da je klub u to vreme imao "najbolje rezultate u istoriji", da je ušao u kvalifikacije za Ligu Evrope i igrao finale nacionalnog kupa sa Crvenom zvezdom, ističući da za narednih 15 godina, koliko je trajao njegov sponzorski ugovor, račun kluba nije bio blokiran nijedan dan.

Kostić je dodao da je sponzorski ugovor istekao 2013. godine.

"Tada sam od rukovodstva grada zatražio nove uslove za sponzorisanje, ali su mi rekli da ih ne mogu prihvatiti, jer oni imaju bolje rešenje i ja sam otišao. Odlazeći u klubu sam ostavio 34 prvotimca koji su bili isplaćeni 'do dinara', 28 omladinaca, 29 kadeta, 32 pionira i mnoštvo petlića. Ostavio sam im omladinsku školu, sve tri selekcije u prvoj kvalitetnoj ligi", rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima na računu FK Borac je ostavio 84 miliona dinara, a 2015. godine je na molbu rukovodstva grada da opet pomogne Borac u naredne tri godine dao za klub još oko 40 miliona dinara.

On je odbacio odtpužbe da je "kriv" za blokadu računa FK Borca i za neplaćene poreze, ističući da nije bilo "njegovo da uplaćuje poret" već samo da obezbedi novac, što je on i učinio.

Kostić je zatražio da novinari i javnost izaberu najbolju revizorsku kuću u Srbiji koja bi ispitala poslovanje FK Borac tokom decenije i po koliko je on bio sponzor i istako da će troškove te revizije platiti on.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivši fudbaler čačanskog FK Borac Mirko Poledica rekao je početkom avgusta da sumnja da je u FK Borac izvršen veliki broj krivičnih dela koja su dovela do blokade njegovog računa, izbacivanja iz Prve lige i "gašenja" i da očekuje da policija i tužilaštvo ispitaju sve te okolnosti.

Poledica je na konferenciji za novinare u Čačku ocenio da su za probleme u FK Borac najodgovorniji dugogodišnji sponzor "Auto Čačak", gradsko rukovodstvo i članovi upravnih odbora jer nisu učinili nijednu pravnu radnju da zaštite interese kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve