Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.09.2019.

20:30

Partizan na skeneru B92: Savo "džokerima" odlučio derbi

Partizan je više želeo pobedu u ovom derbiju i potpuno zasluženo došao do nje golovima Sume i Tošića (2:0).

Izvor: SN/ŽB

Autor: SN/ŽB

Partizan na skeneru B92: Savo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Neverovatan je podatak da je Crvena zvezda imala samo dva šuta ka golu, a nijedan u njegov okvir.

Savo Milošević, trener Partizana, dobro je pripremio ovu utakmicu, od početka meča na teren je izvao Filipa Stevanovića, koji je bio najkonkretniji u prvih 45. minuta, a zatim je u nastavku izveo Sejduba Sumu i Zorana Tošića, koji su golovima odlučili pobednika.

Vladan Milojević, trener crveno-belih, s druge strane nije uspeo da oporavi i motiviše ekipu za ovaj suster posle poraza od Bajerna u Ligi šampiona. Čini se da ga je i ovog puta skupo koštao defanzivni pristup igri i utakmici.

Vladimir STOJKOVIĆ

Golman Partizana se solidno dosađivao na derbiju s obzirom da su crveno-beli do 70. minuta imali samo jedan udarac u pravcu gola, ako se to uopšte može reći za pokušaj Vulića iz 43. minuta, kada je lopta odletela visoko preko prečke. Neverovatno za derbi, ali eto i to se dešava. Stojković je uglavnom trčkarao po šesnaestercu kako bi se zagrejao.

Nemanja MILETIĆ

Neuporedivo sigurniji nego u utakmici sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope. Slabija partija ga nije demoralisala, dobro se spremio za derbi, solidno zatvorio svoju stranu.

Bojan OSTOJIĆ

Isto kao i Miletić, Ostojić se „zategao" za derbi, mada ruku na srce u opštu ocenu dosta su mu pomogli i protivnički ofanzivni igrači koji nisu pravili neke velike probleme odbrani crno-belih. Imao je jednu interneciju u akciji koja je ličila na neku šansu, ali je izbacio loptu iz svog šesnaesterca.

Strahinja PAVLOVIĆ

Solidna partija Pavlovića, dobio je dosta duela i na terenu i u vazduhu, buio je siguran u iznošenju, predaji lopte. Pravovremene reakciji i protivnik bez konkretnih šansi.

Slobodan UROŠEVIĆ

Njegova strana terena je bila dobro pokrivena, nisu crveno-beli ni pokušavali previše po njoj. Zatvorio je prilaze Stojkoviću, a odvažio se da krene i napred. Pripremio je jednu dobru priliku za Sadika, koji je petom pokušao da smesti loptu iz leđa Borjana.

Saša ZDJELAR

Izuzetno borben, pokriva veliki deo terena, gotovo da ne staje 90 minuta. Čini se da je za nijansu bio slabiji nego protiv Az Alkmaara, ali je bez obzira na to odradio je lavovski deo posla jer se vezni igrači nisu previše naigrali, niti kreirali ozbiljnih prilika.

Aleksandar ŠĆEKIĆ

Standardna partija Šćekića. Precizno vidi prvog slobodnog igrača do sebe, odloži loptu i to je to. Nema komplikovanja, nema filozofiranja. Tek kada počne da greši onda ocena može da ide na dole, ali ovog puta to nije bio slučaj.

Filip STEVANOVIĆ

Jedan od najkonkretnijih igrača Partizana u prvih 45. minuta. Partizan je imao dva šuta u okvir gola i oba puta šutirao je Stevanović. Na početku meča pripretio je udarcem pored stative, a zatim i dva puta u pravcu Borjana, ali nisu to bili šutevi koji su imali jačinu prvog koji je išao pored gola. Pravio je probleme Crvenoj zvezdi po levoj strani.

Bibras NATHO

Izraelcu kao da je trebala duža pauza posle meča u Ligi Evrope. On je majstor, tu nema dileme, ali ovog puta nije imao dovoljno svežine. To mu naravno nije smetalo da sjajno proigra Sadika za najbolju šansu na meču, ne računajući pogodak Sume. Natho je zbog povrede napustio teren, otežano je hodao, a stepen povrede za sada nije poznat.

Takuma ASANO

Odigrao je gotovo identično kao i protiv Az Alkamara u Ligi Evrope. Trči napred-nazad, levo-desno, ali njegove namere zaista nisu jasne. Ništa konkretno u prvih 45 minuta ništa nije uradio. I kada je imao priliku, koju mu je u 18. minutu pripremio Sadik, ko zna šta je tačno hteo da uradi Asano, mada je bio dobro pozicioniran u kaznenom prostoru po sredini gola. Doduše, Asano jeste asistirao u 3. minutu Stevanoviću, predao mu loptu za dobar šut, ali nedostajalo je mnogo više sličnih asistencija.

Umar SADIK

Stalno „radi", kreće se, gotovo da nikad nema mira i iz takvog pristupa nađe u prilici da pokuša da ugrozi golaman Crvene zvezde. Upisao je jedno dobro proigravanje za Asana, a zatim je i sam posle dodavanja Uroševića u 26. minutu pokušao petom da savlada Borjana. Strašna šansa u 52. minutu, ali je Borjan izašao kao „pobednik" jer ga je lopta pogodila u glavu.

Sejduba SUMA (od 64. minuta)

Ko je pogledao klupu Partizana na početku meča mogao je da pomisli da je bolji deo tima na njoj: Marković, Suma, Tošić. Imao je Savo Milošević dosta aduta, a jedan od njih bio je Sejduba Suma, igrač odluke i strelac jedinog gola. Što se navijača Partizana tiče sigurno su mu zbog ovog gola oprostili „gomilu" slabih partija.

Zoran TOŠIĆ (od 77. minuta)

Iskusan, zna da stane na loptu, ušao je da bi Partizan pokušao da postigne gol, preduhitrio ga je Suma, ali se i Tošić upisao u strelce za 2:0. Isplatio se Miloševiću kao drugi džoker.

Rajko BREŽANČIĆ (od 90. minuta)

Trebalo je da potroši vreme a upisao asistenciju za Tošića.

Žikica Babović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve