Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.09.2019.

09:37

Konte: Ovo nije naš fudbal, ja mrzim ovakav fudbal!

Trener Intera Antonio Konte je bio veoma nezadovoljan posle remija njegove ekipe na startu Lige šampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

Konte: Ovo nije naš fudbal, ja mrzim ovakav fudbal!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Milanski klub je tek u nadoknadi vremena uspeo da izjednači protiv Slavije iz Praga.

Inter se mučio tokom cele utakmice i bio je na korak od poraza od ekipe koja se smatrala najlakšom u grupi, s obzirom na to da su ostali rivali Borusija i Barselona.

"Slavija je igrala na evropski način, agresivno i sa intenzitetom. Mi nismo nalazili opcije. U prethodnim mečevima smo igrali protiv ekipa koje su se povlačile i čekale naše napade, ali nas je Slavija napala. Mučili smo se i biću iskren, nisam zadovoljan našom igrom", rekao je Konte.

On je istakao da preuzima odgovornost.

"Očigledno da nisam imao efekat koji sam želeo sa pojedinim izborima i u načinu objašnjavanja igračima kakav meč nas čeka. Nismo mogli bolje, to nije tip fudbala koji treniramo da igramo. Moramo da poboljšamo karakter, ali kada govorim o procesu rasta on uključuje i ovakve utakmice", naveo je Konte.

Kako je rekao, Slavija je "pobedila" u kategoriji intenziteta, odlučnosti, agresivnosti.

"Mi smo pokazali samo naše ideje o fudbalu. Verovatno mislite da ja dođem ovde, dodirnem sve i ružno pače postane labud. Ima mnogo rada pred nama. Ovo što smo igrali nije naš fudbal. Neću da govorim o pojedincima, svi smo bili ispod nivoa, ja prvi. Ja mrzim igru sa dugim loptama i trčanjem, to nije naš fudbal, ali smo to radili. To nije bio plan", rekao je Konte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve