Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.09.2019.

16:31

Omladinci Zvezde u Minhenu počinju Ligu šampiona

Juniori Crvene zvezde će u sredu od 16.00 časova gostovati ekipi mihenskog Bajerna u prvom kolu omladinske Lige šampiona.

Izvor: MT

Autor: MT

Omladinci Zvezde u Minhenu počinju Ligu šampiona
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdini fudbaleri, rođeni 2001. i 2002. godine, nalaze se u grupi u kojoj su još njihovi vršnjaci iz Olimpijakosa i Totenhema.

Nakon ubedljive pobede protiv niškog Radničkog (5:0) u okviru Omladinske lige Srbije, izabranike Slavoljuba Đorđevića čeka prvi u nizu evropskih izazova ove jeseni.

"Bajern je jedan od najvećih klubova u Evropi i utakmica sa njima će biti veliki izazov, ali i ogromno iskustvo za nas. Analizirali smo ih pažljivo, gledali smo im utakmice i znamo odakle preti najveća opasnost. Poznajemo svakog igrača Bajerna i utisak je da su prodorni po krilima, kao i da imaju štopere koji su opasni posle prekida. Ipak, mi smo Crvena zvezda i uvek imamo najviše ciljeve, a tako će biti i u Minhenu. Idemo da odigramo dobru utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Đorđević.

Trener omladinaca crveno-belih neće moći da računa na Burmaza koji je ostao u Beogradu, dok je Babić krenuo sa ekipom, ali je pod upitnikom za susret u Minhenu.

"Imamo problem sa napadačima jer su Burmaz i Babić povređeni, a tu je i pravilo po kom igrači rođeni 2000. godine moraju da provedu barem dve godine u Omladinskoj školi da bi mogli da igraju evropske utakmice, tako da nemam na raspolaganju sve igrače koje treniram. Za susret sa Bajernom smo prekomandovali Ćopića i Bačanina koji su rođeni 2003. godine, kao i Radojevića i Lazetića koji su po uzrastu mlađi kadeti. Međutim, zadovoljan sam igračima kojima raspolažem, verujem da će dati sve od sebe i željno iščekujemo sutrašnju utakmicu", podvukao je Đorđević.

Na spisku putnika za susret sa Bajernom iz Minhena našli su se: Andrija Katić, Marko Ćopić, Stefan Mitrović, Mirko Milikić, Nikola Savić, Aleksandar Lukić, David Pisar, Uroš Blagojević, Viktor Radojević, Aleksa Matić, Aleksandar Ilić, Martin Novaković, Petar Piplica, Mateja Bačanin, Miloš Pantović, Andrija Radulović, Marko Dedijer, Stefan Pešović, Marko Daničić, Ilija Babić i Marko Lazetić.

Osim Zvezdinih i omladinaca Bajerna iz Minhena, grupu B čine i juniorski timovi Olimpijakosa i Totenhema, a njihov susret je na programu u sredu od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve