Nova vest
Fudbal

Subota, 14.09.2019.

17:50

Dortmund ubedljiv, Grujić strelac u porazu Herte

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su na svom terenu Bajer Leverkuzen sa 4:0 u jednom od derbija četvrtog kola nemačke Bundeslige.

Izvor: PT

Autor: PT

Dortmund ubedljiv, Grujić strelac u porazu Herte
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

"Milioneri" su od prvog minuta bili izuzetno motivisani da se iskupe navijačima za poraz od Union Berlina u prethodnom kolu, pa su se šanse pred golom Lukaša Hradeckog.

Vodeći gol za Borusiju postigao je Pako Alkaser u 28. minutu, da bi Marko Rojs u 51. povisio na 2:0 posle proigravanja Džejdona Sanča.

Borusija je preko Rafaela Gereirau 83. minutu došao do 3:0, a konačan rezultat na stadionu Vestfalen postavio je Rojs u 90.

Borusija je posle ove pobede, makar do večeras, izbila na prvo mesto sa devet bodova, koliko ima i Lajpcig koji od 18.30 dočekuje Bajern Minhen, dok je Bajer šesti sa sedam.

Herta ni posle četvrtog kola Bundeslige ne zna za trijumf, pošto su danas u gostima izgubili od Majnca sa 2:1.

Majnc je poveo golom Robina Kvaisona u 40. minutu, da bi srpski reprezentativac Marko Grujić u 83. pogodio za izjednačenje.

Domaćin je ipak preko Sent Džusta u 88. minutu došao do prvog trijumfa u sezoni.

Majnc je 16. sa tri boda, dok je Herta poslednja, 18. sa jednim bodom.

Augzburg je sa 2:1 pobedio Ajntraht iz Frankfurta, dok je Borusija Menhengladbah u gostima s 1:0 slavio protiv Kelna, a Verder je sa 2:1 bio bolji od Union Berlina.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve