Nova vest
Fudbal

Petak, 13.09.2019.

12:10

Derbi u Nišu, Zvezda domaćin Inđiji, Partizan gostuje Proleteru

Predstojećeg vikenda se, posle pauze, nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Derbi u Nišu, Zvezda domaćin Inđiji, Partizan gostuje Proleteru
photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Derbi se igra u Nišu gde gostuje Vojvodina, Crvena zvezda dočekuje Inđiju, dok Partizan gostuje Proleteru.

Derbi meč osmog kola Super lige Srbije igra se od 18.00 u Nišu gde domaći Radnički dočekuje ekipu Vojvodine.

Radnički je od početka sezone zabeležio četiri pobede, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzima peto mesto na tabeli. Na drugoj strani, Vojvodina je upisala pet pobeda, uz jedan remi i jedan poraz i sa 16 bodova je druga na tabeli.

Prvi meč subotnjeg programa igra se na stadionu "Rajko Mitić" gde Crvena zvezda dočekuje Indjiju.

Jasno je da su crveno-beli favoriti u ovom meču i svakako će želeti da pobedom dočekaju početak takmičenja u Ligi šampiona. Na drugoj strani, nema sumnje da će Indjija pokušati da se prikaže u najboljem svetlu.

Zvezda je od početka sezone upisala pet pobeda, uz dva odložena meča, pa sa 15 bodova zauzima treće mesto na tabeli. Indija ima skor od dve pobede, jednog remija i četiri poraza i trenutno je deseta sa sedam osvojenih bodova.

U subotu od 19.00 na programu su mečevi Javor - Rad, odnosno Radnik - Napredak, dok će sat kasnije početi beogradski derbi u kojem će snage odmeriti Voždovac i Čukarički.

Čukarički trenutno sa šest odigranih utakmica i osvojenih 15 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, dok Voždovac sa isto toliko odigranih utakmica i sedam bodova zauzima sedmo mesto.

Subotnji program zatvoriće fudbaleri Proletera i Partizana. Taj meč se igra na stadionu "Karađorđe" od 20.30.

Proleter od početka sezone ima samo jednu pobedu, uz dva remija i četiri poraza, pa sa pet bodova na svom kontu zauzima 14. mesto na tabeli.

Partizan, kao i Zvezda, želi dobru najavu i pobedu pred početak takmičenja u Ligi Evropa i sigurno će učiniti sve da upiše četvrti trijumf u domaćem šampionatu. Crno-beli su trenutno šesti na tabeli sa 11 bodova.

U nedelju su na programu poslednja dva mesta osmog kola. Od 19.00 se sastaju Mladost i Spartak, a u istom terminu će lider šampionata, ekipa TSC ugostiti Mačvu.

Prvoplasirani TSC je na prethodnih sedam mečeva sakupio 17 bodova, dok je Mačva trenutno poslednja na tabeli sa samo dva osvojena boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve