Nova vest
Fudbal

Petak, 13.09.2019.

08:20

Runi: Engleska bi osvojila sve da je imala Gvardiolu na klupi

Engleski fudbaler Vejn Runi rekao je da je "zlatna generacija" reprezentacije Engleske mogla "sve da osvoji".

Izvor: B92

Autor:B92

Runi: Engleska bi osvojila sve da je imala Gvardiolu na klupi
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Runi veruje da bi se to dogodilo da je imala trenera kakav je menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola.

Iskusni napadač je odigrao 120 utakmica za Englesku i sa 53 gola najbolji je strelac u istoriji reprezentacije.

Fudbaler američkog Di Si Junajteda, igrao je na šest velikih takmičenja sa reprezentacijom, koja nije prošla dalje od četvrtfinala.

Najbolji strelac u istoriji Mančester junajteda rekao je da su loši rezultati bili više do trenera nego do nedostatka talenta u ekipi.

"Gledam Englesku sa uzbuđenjem i srećom kada pobeđuje. Kada pogledate naš tim od pre 10 godina, to je bez sumnje najbolja grupa igrača u svetskom fudbalu. Rio Ferdinand, Džon Teri, Ešli Kol, Stiven Džerard, Pol Skols, Frenk Lampard, Dejvid Bekam, ja, Majkl Oven. Naš tim, da smo imali Gvardiolu sa tom grupom igrača, osvojili bismo sve, bez sumnje", rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

Runi je najbolji strelac reprezentacije, a četiri manje postigao je legendarni Bobi Čarlton.

Runi je rekao da veruje da može da ga prestigne sadašnji kapiten reprezentacije Hari Kejn, koji je do sada postigao 26 golova.

"Golove nikada ne uzimam zdravo za gotovo, volim da ih postižem. Kada sam došao do 35, osetio sam da se približavam rekordu. Ne mislim da će moj rekord trajati 50 golova kao Čarltonov, mislim da će to uspeti Hariju Kejnu, možda u naredne dve ili tri godine... On je fantastičan golgeter i njegov skor za reprezentaciju je fantastičan", naveo je Runi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve