Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.09.2019.

15:10

"Srbiji ostala samo nada, Kosovo živi svoj san"

Srbija u Luksemburgu ne igra značajnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali meč izgleda nije previše bitan ni domaćinima.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92/ŽB

Posle poraza od Portugala na stadionu "Rajko Mitić" srpski reprezentativci odlučili su da se uigravaju za baraž Lige nacija koji će im biti poslednja i jedina šansa da se domognu finalnog turnira Prvenstva Evrope, jer u daljoj trci sa Ukrajinom i Partugalom u kvalifikacijama gotovo da ne vredi ni učestvovati.

Po dolasku u Luksemburg stekli smo utisak da domaćini nisu previše zainteresovani za loptanje. U sportskim dodacima fudbal zauzima prostor od pete strane pa dalje, a pre toga je detaljno ispraćeno sve što se dešava u svetu biciklizma.

U najavi utakmice novina "Luxemburger Wort" Luksemburžani naglašavaju da je "Srbiji ostala samo nada da se domogne Evropskog prvenstva".

Pročitajte još "U martu ćemo da slavimo plasman na Evropsko prvenstvo"

U drugom tekstu, koji je dobio više prostora, sagovornik je Miloš Todorović, bivši mladi reprezentativac Luksemburga, trenutno fudbaler Ženes Eša.

On je upozorio domaćina, što je i naslov teksta, da je "Srbija jaka individualno".

Podjednak prostor dobila je i takozvana reprezentacija Kosova i njen trijumf nad reprezentacijom Češke.

Uz naslov "Politika i senzacija", kolege iz Luksemburga pišu da ta ekipa "živi svoj san da će 2020. godine zaigrati na Evropskom prvenstvu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve