Nova vest
Fudbal

Petak, 06.09.2019.

19:39

"Bila nam je potrebna autoritarna ličnost poput Tumbakovića"

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da su prvi utisci saradnje sa novim selektorom reprezentacije Ljubišom Tumbakovićem veoma pozitivni.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Bila nam je potrebna tako autoritarna ličnost. Želimo da ispunimo selekotrove zahteve što je bolje moguće. Svi smo na istom zadatku, da Srbija ima rezultat. To je jedino merilo i to želimo zajedno da ostvarimo", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će sutra igrati protiv Portugala svoju četvrtu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Obe ekipe će pokušati da pobede. Zavisi kako se bude odvijala utakmica, oni će pokušati da dominiraju. Imamo kvalitet, radili smo ovih par dana da se što bolje spremimo, da neutrališemo njihove dobre stvari, a mane iskoristimo", kazao je Tadić.

Po njegovim rečima, Srbija ima šansu protiv Portugala.

"Imamo mnogo dobrih igrača koji igraju u ozbiljnim ligama. Fizički smo dobro pripremljeni da možemo da odgovorimo ovakvim utakmicama. Najbitnije je da se trči pametno, tada je mnogo lakše, da sačuvamo energiju za neke stvari i pokušamo da ih ugrozimo", naveo je fudbaler Ajaksa.

Pročitajte još Tumbaković: Imam jasnu sliku ko će igrati protiv Portugala

Portugalski fudbaler Bernardo Silva je prethodno izjavio da je Tadić jedan od najboljih na svetu.

"Jako je lepo kada čujete da tako dobar i kvalitetan igrač kaže nešto tako. On je jedan od najboljih na svojoj poziciji i od njega nam preti jedna od najvećih opasnosti". istakao je Dušan Tadić.

On je naveo da u poslednjih godinu dana ima dobar skor protiv Kristijana Ronalda, pošto je sa Ajaksom izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona, a utakmica reprezentacija u Lisabonu završena je nerešeno.

"Velika većina fokusa je na njemu. Mnogo igraju za njega, što više lopti. Ali, pored njega imaju mnogo kvalitetnih igrača. Opasnost preti od više igrača. Fokusirani smo ne samo na njega, već i na ostale igrače", rekao je Tadić.

Pročitajte još Ronaldo osetio "Marakanu" VIDEO

Upitan ko je odgovoran za to što Srbija ima mnogo kvalitetnih igrača, a rezultati to ne prate, odgovorio je: "Najveća odgovornost je na nama jer mi izlazimo na teren. Mi treba da snosimo najveću odgovornost".

Utakmica između Srbije i Portugala će se igrati u subotu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve