Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.08.2019.

23:00

Tadić odveo Ajaks u Ligu šampiona VIDEO

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona posle pobede nad APOEL–om na svom stadionu sa 2:0 u revanšu u Amsterdamu.

Izvor: SN

Autor: SN

Tadić odveo Ajaks u Ligu šampiona VIDEO
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Posle 0:0 na Kipru "Kopljanici" su poveli protiv APOEL – a u finišu prvog poluvremena preko Alvaresa i za prvih 45 minuta dozvolili Kipranima da samo jednom šutnu na njihov gol.

APOEL je bio gotovo identično bezopasan i u nastavku, a za čitav susret su napravili veliki broj faulova i zaradili čak šest žutih kartona.

Pred kraj utakmice, tačnije u 80. minutu, Dušan Tadić je postigao pogodak na asistenciju Klasa Jana Huntelara, koji je uputio preciznu dijagonalu ka Tadiću, a ovaj ušao u šesnaesterac, napravio dribling i pogodio mrežu APOEL–a, za 2:0.

U preostala dva meča domaćini su uspeli da trijumfuju i pridruže se Ajaksu u najkvalitetnijem kontinentalnom takmičenju. Klub Briž je iskoristio prednost domaćeg terena i posle 1:0 u prvom susretu na svom stadionu savladao Linc sa 2:1 i "bukirao" mesto među najbolje 32 ekipe.

Praška Slavija je sa 1:0 pobedila Kluž i ukupnim rezultatom 2:0 otišla u grupnu fazu Lige šampiona, a jedini gol na meču postigao je Jan Boril u 66. minutu utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve