Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2019.

20:04

Bruka Asana i fenomenalni Tošić – Partizan nosi pobedu u Molde!

Fudbaleri Partizana pobedili su norveški Molde rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: LN

Autor: LN

Bruka Asana i fenomenalni Tošić – Partizan nosi pobedu u Molde!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je došao do pobede u neizvesnoj završnici nakon što je zaslužio možda i ubedljiviju prednost pred revanš u Norveškoj.

Heroj crno-belih pred skoro pa praznim tribinama bio je Zoran Tošić, koji je u pobedi učestvovao sa asistencijom za Sumu i golom za pobedu.

Utakmicu je obeležilo skoro 6.000 navijača, to jeste dece do 14 godina koji su smeli da prisustvuju utakmici usled suspenzije stadiona od strane UEFA.

Prvu polu-priliku imao je Stevanović, momak par godina stariji od dece koja su bodrila Partizan na tribinama, koji je u sedmom minutu šutirao u golmana Norvežana.

Pet minuta kasnije Molde je uzvratio svojom šansom, ali je iznenađujuć gol sprečio Stojković sjajnom intervencijom.

Na narednu priliku, ujedno i prvi gol, čekalo se do 44. minuta. Posle pola sata ofanzive Partizana i konstantnog držanja Norvežana pod pritiskom, prvi gol na meču bio je delo gostiju.

Boli, koji je ušao sredinom prvog dela igre umesto povređenog Knudcona, napravio je slalom pored tri igrača Partizana i matirao nemoćnog Stojkovića.

Nepuna dva minuta kasnije već je bilo 1:1. Tošić je probio po desnoj strani, uposlio Sumu, a "preporođeni" fudbaler iz Gvineje se fenomenalno okrenuo, oslobodio čuvara i pogodio levom nogom.

Na poluvreme se otišlo sa otišlo nerešenim rezultatom, iako je Partizan verovatno zaslužio da vodi.

Drugi deo igre počeo je ulaskom Ožegovića umesto indisponiranog Sadika, a prvu priliku su ovoga puta imali gosti, ali je Šćekić otklonio opasnost u prvom, a Stojković u drugom navratu u 61. minutu.

U narednih 15-ak minuta nije viđena nijedna prava prilika. Lopta je često menjala posed, igralo se na obe strane terena, ali šansi za gol praktično da nije bilo.

Na teren su ušli Asano, koji je zamenio Stevanovića, i Natho, kapiten reprezentacije Izraela koji je debitovao zamenivši strelaca do tada jedinog gola Sume.

U 78. minutu Ožegović je propustio priliku da bude heroj, ali je sa desetak metara od gola promašio loptu. Ipak, uskoro bivši napadač Partizana se nije obrukao ni izbliza kao njegov kolega iz Japana Asano.

Posle prodora Uroševića Asano je ostao sam na nekoliko metara od gola, dočekao loptu na volej jedan na jedan sa protivničkim igračem na gol-liniji, ali je deganžirao na tribine južne tribine.

Ipak, crno-beli su uspeli da se spase i da dođu do zasluženog gola. Sjajni Urošević je ponovo probio po levoj strani, uspeo da ostane sam i da proigra Tošića, koji je bio sam "kao duh" na metar od gola protivnika. Iskusno krilo crno-belih je smestilo loptu u mrežu i, ispostavilo se, donelo pobedu svojoj ekipi.

Do kraja meča Partizan nije imao više prilika, za razliku od Moldea čije pretnje je ukrotio Stojković.

Revanš meč igra se za nedelju dana u Moldeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

803 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d