Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.08.2019.

16:36

Ni Juve, ni Milan, ni Inter, ni Napoli... Sasuolo "najbogatiji" u Seriji A

Otkriveno je koliko zarađuju italijanski fudbalski klubovi od sponzora koje reklamiraju na svojim dresovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Ni Juve, ni Milan, ni Inter, ni Napoli... Sasuolo
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

To je otkrio renomirani italijanski portal Gazeta delo Sport.

U prvih šest ekipa pet mesta zauzimaju giganti tamošnjeg fudbala, Juventus, Milan, Roma, Inter i Napoli, prema očekivanjima.

Ipak, najzanimljiviju i na prvi pogled frapantnu informaciju Gazeta je donela otkrivanjem da firma "Mapei" plaća Sasuolu čak 18 miliona po sezoni za jednu jedinu reklamu na dresu.

Ako se pitate zašto je jedan klub razmera Sasuola na prvom mestu ove liste, to je zato što je Đorđo Skinci, vlasnik tog italijanskog kluba, ujedno i vlasnik kompanije za proizvodnju građevinskog materijala "Mapei".

Sasuolo je sa tom cifrom ekipa sa "najbogatijim" sponzorskim ugovorm za reklamu na dresu u Seriji A, ispred Juventusa (17 miliona, "Jeep"), Milana (14m, "Emirates"), Rome (14m, "Qatar" i "Hyundai"), Intera (10,5m, "Pirelli"), Napolija (9m, "MSC", "Lete" i "Kimbo")...

Odmah nakon njih tu je i Fiorentina sa 6,5 miliona, te Atalanta i Torino sa po pet miliona, a sve ostale ekipe i njihovu zaradu od sponzora možete pogledati na priloženoj grafici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve